Efectele recesiunii şi austerităţii în Grecia: clasa de mijloc dispare, iar infracţionalitatea creşte

Postat la 10 decembrie 2012 30 afişări

Anastasia Karagaitanaki, în vârstă de 57 ani, este fostă proprietară a unei cafenele din oraşul portuar Salonic şi fost fotomodel. După ce şi-a pierdut afacerea din cauza crizei financiare, ea s-a mutat înapoi în casa părinţilor. Acum, Karagaitanaki doarme pe o canapea din bucătărie şi depinde de alimentele şi insulina primite ca ajutoare, scrie Bloomberg.

"Mă simt ca şi cum viaţa mi se scurge printre degete. Mă simt ca şi cum aş fi murit", a spus Karagaitanaki, al cărei frate locuieşte de asemenea în apartamentul cu două camere al părinţilor. Pentru mii de greci din clasa de mijloc viaţa este la fel ca cea a lui Karagaitanaki. Profesori ale căror salarii au fost reduse cu o treime se branşează ilegal la reţeaua de curent electric, iar oamenilor care locuiesc în cartiere considerate liniştite înainte le este frică acum să iasă din casă din cauza exploziei criminalităţii stradale.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/efectele-recesiunii-si-austeritatii-in-grecia-clasa-de-mijloc-dispare-iar-infractionalitatea-creste-10381468
10381468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.