Economia subterană din Italia este egală cu PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei

Postat la 30 martie 2012 17 afişări

Economia subterană din Italia, incluzând munca la negru, activităţile Mafiei sau închirierea de proprietăţi fără plata taxelor, a reprezentat anul trecut 35% PIB-ul ţării, circa 540 miliarde de euro, sau PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei, arată un studiu.

"În Italia, economia subterană este suma PIB-urilor Finlandei, Portugaliei, României şi Ungariei", potrivit institutului italian Eurispes. În 2010, economia ilegală din Italia a totalizat circa 529 miliarde de euro. Potrivit Eurispes, cifrele sunt calculate pe baza datelor furnizate de garda financiară din Italia. Italia a recuperat anul trecut 12,7 miliarde de euro de la evazioniştii fiscali, cu 15,5% mai mult faţă de anul anterior, au anunţat autorităţile de la Roma.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
evaziune,
mafie,
italia,
pib
/actualitate/economia-subterana-din-italia-este-egala-cu-pib-ul-insumat-al-romaniei-finlandei-portugaliei-si-ungariei-9453739
9453739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.