Decalajul tot mai mare între bogaţi şi săraci expune SUA la noi crize financiare

Postat la 14 octombrie 2011 10 afişări

Creşterea decalajului dintre americanii bogaţi şi cei săraci remodelează economia Statelor Unite, care devine tot mai vulnerabilă la crize financiare repetitive şi mai puţin capabilă să genereze o dezvoltare durabilă, comentează Bloomberg.

Această tendinţă de creştere a inechităţii, lăsată liberă în ultimele decenii, ar putea condamna Wall Street, timp de o generaţie, la profituri mediocre şi ar putea provoca chiar instabilitate socială, potrivit analiştilor şi directorilor din sectorul financiar. "Diferenţele de venituri din această ţară devin din ce în ce mai grave", a declarat James Chanos, preşedinte fondator al companiei Kynikos Associates din New York. El a arătat că tendinţa nu este o reţetă de creştere economică stabilă, atunci când bogaţii devin mai bogaţi iar toţi ceilalţi sunt lăsaţi în urmă. Din 1980, circa 5% din venitul naţional anual a trecut de la clasa de mijloc la familiile cele mai bogate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
somaj,
saraci,
bogati,
criza
/actualitate/decalajul-tot-mai-mare-intre-bogati-si-saraci-expune-sua-la-noi-crize-financiare-8865071
8865071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.