Cum va fi calculată INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului pentru mamele cu venituri din drepturi de PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Postat la 13 septembrie 2018 255 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Palatul Victoria, că Executivul va introduce veniturile obţinute din drepturi din proprietate intelectuală în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Cum va fi calculată INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului pentru mamele cu venituri din drepturi de PROPRIETATE INTELECTUALĂ

„Remediem astăzi o scăpare din legislaţie, astfel încât persoanele care obţin venituri din drepturile de proprietate intelectuală să beneficieze de indemnizaţii pentru creşterea copilului pe măsura veniturilor realizate. Aşadar, armonizăm prevederile Codului fiscal cu cele referitoare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Prin completarea legislaţiei vom introduce şi veniturile obţinute din proprietate intelectuală în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului", a declarat joi, premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministerul Muncii a anunţat, pe 7 septembrie, că a lansat procedura de modificare a ordonanţei de urgenţă 111/2010 astfel încât femeile care obţin venituri din drepturi de autor să primească indemnizaţie pentru creşterea copilului, iar situaţia să fie remediată.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au transmis că prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală a fost scoasă de sub incidenţa reglementărilor privind veniturile din activităţi independente şi reglementată separat în cuprinsul Codului Fiscal la articolul 70.

Astfel, până la data de 22 martie 2018 inclusiv, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală se iau în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de OUG nr.111/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind venituri din activităţi independente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.