Criza gunoaielor revine în sectorul condus de Clotilde Armand. Romprest: „Din cauza neplăţii facturilor se va bloca sistemul de salubritate”

Postat la 01 iunie 2021 178 afişări

Criza gunoaielor revine în sectorul condus de Clotilde Armand. Romprest: „Din cauza neplăţii facturilor se va bloca sistemul de salubritate”

Sectorul 1 al Capitalei riscă să fie din nou îngropat de gunoaie, de marţi, 1 iunie. Reprezentanţii companiei Romprest, societate care are contract cu autoritatea locală pentru salubrizare, acuză primăria că în continuare „achită discreţionar facturile”. Mai mult, din cauza datoriilor acumulate, operatorii de sortare care lucrau cu Romprest au suspendat aceste activităţi. În consecinţă, sectorul 1 se va confrunta din nou cu problema gunoaielor de pe străzi.

„Noi ne aflăm într-un conflict cu primăria sectorului 1 încă de la sfârşitul anului trecut. S-a încercat o mediere printr-o comisie care a fost numită la nivelul Consiliului Local, la care noi am participat la toate întâlnirile şi am pus la dispoziţie toate documentele”, a declarat, pentru Gândul, Ioana Marinel, director Direcţia Management din cadrul Romprest.

Potrivit sursei citate, la baza acestui conflict stă o datorie istorică de peste 90 de milioane de lei.

„Nici pentru anul 2021 nu se achită facturile curente. În facturile noastre există şi contravaloarea serviciilor de sortare, tratare şi depozitare, care se fac de către alte trei companii, printre care şi Iridex.

Noi am suportat din fonduri proprii, din iulie 2020, contravaloarea acestor servicii, adică i-am plătit din banii noştri”, spune Ioana Marinel.

Romprest a acumulat datorii către alte societăţi

Potrivit directorului, din ianuarie 2021 s-au acumulat datorii către cele trei societăţi.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
blocare,
cauza,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.