China sugerează Coreei de Nord să îşi suspende activităţile nucleare şi balistice

Postat la 08 martie 2017 277 afişări

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a sugerat miercuri Coreei de Nord să îşi suspende activităţile nucleare şi balistice şi, în acelaşi timp, a propus Statelor Unite şi Coreei de Sud să îşi suspende, la rândul lor, exerciţiile militare pentru a împiedica escaladarea crizei din peninsulă, relatează Reuters şi Le Figaro.

China sugerează Coreei de Nord să îşi suspende activităţile nucleare şi balistice

"Sugestia Chinei este, drept un prim pas, ca statul nord-coreean să îşi suspende activităţile nucleare şi balistice şi ca Statele Unite şi Coreea de Sud să îşi suspende, de asemenea, exerciţiile militare la scară largă", a spus Wang la o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

"Deţinerea de armament nuclear nu va genera securitate, folosirea forţei militare nu va fi o cale de ieşire", a mai spus Wang. "Rămâne o şansă în ceea ce priveşte reluarea discuţiilor, există încă speranţă pentru pace", a adăugat acesta.

O astfel de "suspendare dublă" a activităţilor va permite ambelor părţi să se întoarcă la masa negocierolor, a precizat ministrul chinez de Externe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.