Cea mai periculoasă meserie din lume: expert în programul nuclear iranian - GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 ianuarie 2012 194 afişări

Moartea recentă, într-un asasinat, a lui Mostafa Ahmadi Roshan, inginerul chimist iranian este cea mai recentă dintr-un lung şir de accidente, atentate şi răpiri, poate legate între ele, poate nu, dar care fac din programul nuclear iranian unul din cele periculase locuri de muncă din lume.

- La 12 ianuarie 2010 Masoud Ali Mohammadi, profesor de fizică nucleară la Universitatea de la Teheran, a fost ucis de explozia comandată de la distanţă a unei motociclete-capcană în momentul când părăsea domiciliul din capitala iraniană. Autorităţile nu au întârziat să acuze Statele Unite şi Israelul că se află în spatele atentatului. "Primele elemente ale anchetei arată semne ale acţiunii malefice a triunghiului «Statele Unite, regimul sionist şi mercenarii lor»", a acuzat purtătorul de cuvânt al Afacerilor Externe iraniene, Ramin Mehmanparast. Statele Unite au respins aceste acuzaţii, calificându-le drept "absurde". Mohammadi era specialist în fizica particulelor, potrivit unuia dintre studenţii săi. El a lucrat împreună cu Corpul Gardienilor Revoluţiei (Pasdaran), vârful de lance al forţelor armate iraniene, în timpul războiului împotriva Irakului (1980-88).


CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
program nuclear,
meserie,
expert
/actualitate/cea-mai-periculoasa-meserie-din-lume-expert-in-programul-nuclear-iranian-galerie-foto-9143876
9143876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.