Camera de Comerţ Elveţia-România a finalizat primul proiect de schimb de know how între companiile din România şi Elveţia

Autor: Ioana Matei Postat la 14 noiembrie 2016 798 afişări

Camera de Comerţ Elveţia-România a finalizat primul proiect de schimb de know how între companiile din România şi Elveţia

Astăzi, 14 noiembrie 2016, se finalizează primul proiect de schimb de know how între companiile din Elveţia şi cele din România, proiect realizat sub tutela Camerei de Comerţ Elveţia – România şi a Camerei de Comerţ Elveţia – Europa Centrală, potrivit unui comunicat de presă. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 100.000 euro şi a inclus organizarea a două forumuri de afaceri, unul la Bucureşti şi unul la Zurich, cu participarea mediului de afaceri din ambele ţări, o platformă online de networking şi facilitatea identificării de parteneri din ambele ţări.

Deşi a avut o durată de desfăşurare de doar 19 luni, rezultatele imediate au vizat creşterea interesului din partea companiilor elveţiene pentru piaţa din România, printre care:

- organizarea a 2 vizite de prospectare a pieţei din partea unor companii elveţiene interesate să deschidă puncte de lucru în România.

- un parteneriat concret încheiat între o firmă românească şi una elveţiană. 

- facilitarea întâlnirii a aproximativ 160 de firme româneşti şi elveţiene, cu ocazia celor două forumuri organizate la Zurich şi Bucureşti.

- aproximativ 30 de firme elveţiene şi româneşti înscrise în platforma Swiss-Romanian Business Partnership (SRBP-http://www.ccer.ro/srbp/).

 Proiectul, realizat în comun de către Camera de Comerţ Elveţia-România (CCE-R) şi Camera de Comerţ Elveţia-Europa Centrală (SEC), a avut ca scop oferirea unui nou impuls pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre România şi Elveţia, atât bilateral, cât şi pe pieţele terţe, dar şi transferul de know-how între cele două părţi, în domeniul business-ului.

Camera de Comerţ Elveţia-România (CCE-R) este o asociaţie românească non-profit înfiinţată în decembrie 2000 ce are ca principal obiectiv stimularea şi facilitarea relaţiilor economice dintre Elveţia şi România. CCE-R este partenerul în România al Camerei de Comerţ Elveţia-Europa Centrală (SEC), membră a SwissCham (Association of Swiss Foreign Trade Chambers) şi parteneră a Switzerland Global EntrepriseNetwork (S-GE), toate aflate în Zürich, Elveţia.

 CCE-R reuneşte în prezent circa 70 de membri, printre care se află cei mai importanţi investitori elveţieni în România (Holcim, Ameropa, Nestlé, Franke, Ringier, Sika, Rieker). Aderarea la CCE-R este deschisă oricărei persoane juridice care este interesată de relaţiile economice dintre Elveţia şi România şi care împărtăşeşte aceleaşi interese şi obiective cu CCE-R. Activitatea CCE-R este sprijinită de către Ambasada Elveţiei la Bucureşti.

  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.