BRD, premiul The Banker pentru cea mai buna banca din Romania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 decembrie 2010 65 afişări

BRD-Groupe Societe Generale a primit, pentru a cincea oara, din partea revistei The Banker, titlul de Cea mai buna banca din Romania. Este al treilea premiu obtinut de BRD in acest an de la o publicatie internationala, dupa castigarea titlului de Banca anului 2010 in Romania si din partea revistelor Euromoney si Global Finance.

The Banker este o publicatie din Marea Britanie, axata pe domeniul bancar si pe cel al pietelor financiare, ale carei premii recompenseaza anual institutiile financiare cele mai performante din peste 100 de tari. Intre criteriile care au contat pentru selectarea bancilor se numara profitabilitatea, calitatea parteneriatelor strategice cu clientii, competitivitatea si caracterul inovator al ofertei comerciale.

"2009 a fost anul unui examen dificil, care ne-a pus la incercare flexibilitatea si capacitatea de adaptare la efectele crizei, un exercitiu pe care l-am facut cu rezultate foarte bune", a declarat Guy Poupet, presedintele-director general al BRD.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania, dupa BCR, din punctul de vedere al valorii activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB, dupa Petrom. Totalul activelor bancii se ridica, la sfarsitul lunii septembrie, la 47 de miliarde de lei (11 miliarde de euro), mai mic cu 2% fata de sfarsitul lunii septembrie 2009.

Banca a raportat pentru primele noua luni ale anului un profit net de 474 milioane de lei (113 milioane de euro) conform standardelor contabile romanesti, cu 28% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul brut din exploatare s-a marit cu 11%, la 1,62 milioane de lei (389 milioane de euro).

BRD - Groupe Société Générale are peste 9.500 de angajati si aproape 2,5 milioane de clienti. Reteaua bancii are aproape 2,2 milioane de carduri valide si opereaza aproximativ 1 500 ATM-uri si peste 21.000 de POS-uri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
BRD,
Societe Generale,
premiu,
The Banker,
Poupet
/actualitate/brd-premiul-the-banker-pentru-cea-mai-buna-banca-din-romania-7775300
7775300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.