Bernie Ecclestone, seful F1, catre piloti: dansati in ploaie

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 martie 2011 10 afişări

Ultima gaselnita a lui Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, pentru sporirea spectaculozitatii curselor de masini sunt pistele ude. Un sistem de sprinklere ar urma sa creeze iluzia ploii, iar ploaia artificiala ar face cursele mai atragatoare. Nu si mai periculoase? Ba da, sustin unii pilotii, in timp ce echipele pastreaza o tacere prudenta. Mark Webber, pilot la Red Bull Racing s-a exprimat public ingrijorarea in privinta ideii lui Ecclestone.

Pe de alta parte, au aparut si suporteri, printre care promoterul US Grand Prix Tavo Hellmund, care crede ca ideea este aplicabila."Priviti cum sunt cursele acum", declara Bernie Ecclestone recent.

"Depasirea este aproape imposibila, pentru ca pe pista uscata exista o singura traiectorie buna pentru viteza maxima. Imaginea se schimba pe asflat umed. Am avut intotdeauna cele mai interesante curse pe pista umeda, deci hai sa ne gandim si sa introducem ploaia in joc".

Seful F1 crede ploaia artificiala poate fi folosita la un numar anumit de ture: ploaia artificiala poate aparea timp de 20 de minute la mijlocul cursei sau pentru ultimele 10 ture, cu o avertizare de doua minute inainte".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bernie Ecclestone,
F1,
Mark Webber
/actualitate/bernie-ecclestone-seful-f1-catre-piloti-dansati-in-ploaie-8086423
8086423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.