Bancile din SUA avertizeaza ca lipsa unui acord politic privind indatorarea va avea consecinte grave

Postat la 29 iulie 2011 10 afişări

Directorii celor mai mari institutii financiare din Statele Unite au facut presiuni asupra Casei Albe si Congresului pentru a ajunge la un acord in privinta plafonului de indatorare si a reducerii deficitului, avertizand ca lipsa unei decizii va avea "consecinte grave".

Politicienii americani trebuie sa ajunga la o intelegere, au afirmat, intr-o scrisoare comuna, directorii JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America si ai altor institutii financiare americane. "Neplata obligatiilor financiare ale tarii sau o retrogradare a ratingului Statelor Unite, ar reprezenta o lovitura puternica pentru increderea investitorilor si sectorului de afaceri - crescand dobanzile pentru toti cei care se imprumuta, subminand valoarea dolarului si agitand pietele financiare si bursele - si, astfel, inrautatind dramatic situatia economica deja dificila a Statelor Unite", se arata in scrisoarea bancherilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
acord,
banci,
indatorare,
consecinte
/actualitate/bancile-din-sua-avertizeaza-ca-lipsa-unui-acord-politic-privind-indatorarea-va-avea-consecinte-grave-8539783
8539783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.