Banca Transilvania este prima bancă din România care implementează plăţile instant în monedă străină

Postat la 07 noiembrie 2018 108 afişări

Banca Transilvania a devenit prima bancă din România care a aderat la sistemul global de plăţi instant GPI, astfel că a început să se pregătească de implementarea plăţilor instant în monedă străină, potrivit unui anunţ făcut miercuri.

Banca Transilvania este prima bancă din România care implementează plăţile instant în monedă străină

Marianna Janssens, expert GPI (Global Payments Initiative), a anunţat, în cadrul ediţiei a 9-a a SWIFT Business Forum Romania, care a avut loc la Bucureşti, miercuri, că Banca Transilvania este prima bancă din România care a aderat la iniţiativa GPI.

Reprezentanţii BT prezenţi la eveniment au confirmat că de-abia au început să studieze implementarea GPI, astfel că, de-abia în următoarea perioadă, vor descoperi ce înseamnă această provocare.

GPI este schema globală de plăţi pentru tranzacţiile transfrontaliere, în orice monedă, astfel că tranzacţiile se fac între băncile din ţări diferite, în mod rapid şi transparent.

Janssens a arătat că sunt deja 45 de grupuri financiare din întreaga lume care folosesc GPI, dar numărul băncilor care au aderat la GPI este mult mai mare. Băncile din China sunt printre cele mai interesante şi mai avansate în aplicarea GPI, potrivit expertului citat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca transilvania,
plati,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.