APIA: Creştere de 58% a înmatriculărilor de maşini noi în octombrie

Postat la 11 noiembrie 2019 59 afişări

APIA: Creştere de 58% a înmatriculărilor de maşini noi în octombrie

Numărul autoturismelor noi înmatriculate s-a ridicat la 10.649 în luna octombrie, cifră ce reprezintă o creştere de 58,1% a înmatriculărilor de maşini noi în comparaţie cu luna similară a anului trecut, potrivit unei analize a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Analiza APIA, realizată pe baza datelor DPRCIV (Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor), notează că pe totalul primelor 10 luni din 2019 înmatriculările de autoturisme noi din România ajung la un volum de 134.698 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 18,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, una dintre cele mai mari rate de creştere din Uniunea Europeană în acest an.

La nivel european, după primele 10 luni din an, se înregistrează o scădere de 1,1% a înmatriculărilor noi, în timp ce în octombrie patru din cele mai mari cinci pieţe auto au marcat volume mai mari în comparaţie cu luna similară din anul anterior. Astfel, piaţa din Germania a urcat cu 12,7%, Franţa cu 8,7%, Italia cu 6,6%, în timp ce doar Regatul Unit a marcat o scădere în octombrie, de 6,7%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
inmatriculari,
apia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.