Alegerile pentru Parlamentul European, urmărite cu îngrijorare de investitori

Postat la 26 mai 2014 27 afişări

Investitorii aşteaptă cu îngrijorare rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, preocupaţi de şansele ca partidele eurosceptice să câştige teren, ceea ce ar pune sub semnul întrebării o serie de reforme cheie la nivelul UE şi ar putea agrava instabilitatea din Ucraina.

Alegerile pentru Parlamentul European, urmărite cu îngrijorare de investitori

 Obligaţiunile statelor europene cu probleme financiare au scăzut în ultimele zile pe pieţe şi au împins în sus costurile de finanţare, investitorii fiind îngrijoraţi în principal de posibilitatea unor scoruri bune ale partidelor anti-UE în ţări precum Grecia sau Italia.

În Grecia, guvernul de coaliţie însărcinat să continue aplicarea măsurilor de austeritate şi a reformelor structurale convenite cu instituţiile financiare internaţionale este susţinut în parlament de o majoritate foarte fragilă, vulnerabilă în cazul unei performanţe bune la alegerile europarlamentare din partea partidelor care se opun acordului de finanţare externă. Declanşarea alegerilor generale anticipate pare o posibilitate în ochii investitorilor.

În Italia, un rezultat slab pentru Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi ar întârzia reforme esenţiale pentru consolidarea încrederii investitorilor.

Totodată, ascensiunea partidelor eurosceptice în nordul Europei ar putea reduce viteza de reacţie a Uniunii Europene în cazul unei reaprinderi a crizei din zona euro, consideră analiştii intervievaţi de Reuters.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegerile-pentru-parlamentul-european-urmarite-cu-ingrijorare-de-investitori-12651090
12651090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.