Unul din cinci mailuri nu ajunge la destinatie

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

In general, in jur de 20% dintre mailurile care contin publicitate trimise in Romania nu ajung la destinatari pentru ca sunt filtrate si blocate de furnizorii de servicii (ISP – Internet Service Provider), conform unui raport realizat de compania romaneasca White Image

Studiul, realizat prin monitorizarea a peste 40 de ISP si a peste 100 de campanii de marketing prin e-mail pe o perioada de un an si jumatate, releva faptul ca, in perioada ianuarie – iulie 2007, rata de livrare a e-mailurilor de marketing legitime (care nu intra in categoria mesajelor nesolicitate, de tip spam sau bulk), este in jur de 80%.

In cazul Yahoo!, de exemplu, unul din cinci mailuri nu ajunge la destinatar, in conditiile in care in perioada precedenta procentul a fost mai mic, de 14%. In cazul Gmail insa, rata a fost imbunatatita, de la 19% la 14% in ultima jumatate de an. Cel mai mare procent de mailuri nelivrate apartine ISP-urilor Excite si Lycos, cu 24%, respectiv 23% din totalul mailurilor legitime.

Aceste rate inseamna pierderi pentru companii care adopta in strategia de publicitate e-mailurile, din cauza mesajelor care nu isi mai ating tinta, potrivit studiului White Image. Iar rata de livrare nu este singura problema cu care se confrunta companiile care practica marketingul prin e-mail. Timpul de procesare a mesajelor este inca destul de mare – in prima jumatate a anului, 29,26% dintre Internet Service Providers au procesat e-mailurile intr-o perioada cuprinsa intre 40 de minute si o ora si 20 de minute.

Majoritatea (53,65%) au avut nevoie de cel putin o ora si 20 de minute si cel mult trei ore pentru a procesa mailurile. Au existat insa si cazuri, reprezentand sub 3% din total, in care o campanie de marketing prin e-mail a fost procesata in mai mult de sapte ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
e-mail,
marketing
/actualitate/afaceri/unul-din-cinci-mailuri-nu-ajunge-la-destinatie-1045497
1045497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.