Cum au evoluat preturile apartamentelor din Bucuresti si marile orase. Revin cresterile?

Postat la 07 aprilie 2010 36 afişări

Preturile apartamentelor din Bucuresti dar si din marile orase din tara au crescut usor in luna martie, dupa o perioada indelungata de scaderi, potrivit mai multor site-uri de anunturi imobiliare.

Constanta: apartamentele noi, mai scumpe, dar inca departe de valoarea inregistrata acum un an

Apartamentele din Constanta s-au ieftinit per ansamblu cu aproape 2% in primul trimestru al anului; in martie, Indicele imobiliare.ro pentru Constanta a inregistrat valoarea de 1.035 euro/mp util, in comparatie cu valoarea lunii ianuarie care era de 1.053 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu 19.5% mai mica.

In prezent, pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi din Constanta este de 1.058 euro/mp util, respectiv 1.031 euro/mp util pentru cele vechi. Evolutia celor doua tipuri de apartamente a fost relativ diferita pe parcursul ultimei luni a primului trimestru. Pretul apartamentelor noi a inregistrat o crestere de 3.1% in luna martie, in timp ce pretul apartamentelor situate in blocurile vechi a ramas aproape neschimbat, +0.1% in luna martie, fata de luna februarie.

Iasi: cresterile de pret din ultimul timp confirmate de evolutia lunii martie

Indicele imobiliare.ro pentru Iasi indica, la sfarsitul lunii martie, valoarea de 942 euro/mp de suprafata utila, in crestere cu 0.7% fata de luna februarie, respectiv 2.1% fata de luna ianuarie. Diferenta dintre pretul apartamentelor noi si a celor vechi se mentine ridicata: 1.022 euro/mp de suprafata utila in cazul apartamentelor noi, fata de 913 euro/mp de suprafata utila pentru apartamentele vechi.

In comparatie cu prima luna a anului, pretul mediu inregistrat la sfarsitul intervalului analizat este mai ridicat in cazul ambelor categorii: +2.4% in cazul apartamentelor noi, respectiv +2.3% in cazul celor vechi.

Timisoara: pretul apartamentelor noi - in crestere cu 5.4%

Pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila a ajuns in luna martie la valoarea de 961 euro/mp, valoare cu 0.7% mai mica decat cea inregistrata in luna februarie, insa cu 0.8% mai ridicata decat cea din luna ianuarie.

Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.021 euro /mp in cazul apartamentelor noi, fata de 952 euro/mp pentru apartamentele vechi. Evolutia celor doua categorii imobiliare a fost diferita: la sfarsitul primului trimestru, pretul cerut de dezvoltatori pentru apartamentele noi a fost cu 5.4% mai ridicat decat cel inregistrat in luna ianuarie, in timp ce oscilatiile inregistrate in cazul apartamentelor vechi au fost practic nesemnificative, 952 euro/mp in luna martie, fata de 954 euro/mp in luna ianuarie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-au-evoluat-preturile-apartamentelor-din-bucuresti-si-marile-orase-revin-cresterile-5831256
5831256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.