Cum au evoluat preturile apartamentelor din Bucuresti si marile orase. Revin cresterile?

Postat la 07 aprilie 2010 36 afişări

Preturile apartamentelor din Bucuresti dar si din marile orase din tara au crescut usor in luna martie, dupa o perioada indelungata de scaderi, potrivit mai multor site-uri de anunturi imobiliare.

Brasov: batalia se da pe apartamentele mici

In Brasov, conform indicelui imobiliare.ro, la sfarsitul primului trimestru, pretul mediu cerut pentru apartamente are o valoare de 952 euro/mp de suprafata utila, cu -0.2% mai mica decat valoarea inregistrata la sfarsitul lunii februarie, insa cu 0.2% mai mare fata de valoare inregistrata la sfarsitul anului trecut.

Apartamentele noi s-au scumpit in ultima luna cu 1,6%, pretul mediu crescand de la 994 euro/mp la 1.010 euro/mp. Raportat la valoarea inregistrata la sfarsitul anului trecut, pretul actual este cu 3.3% mai mare.

Apartamentele vechi au evoluat diferit in functie de numarul camerelor. Astfel, pretul cerut pentru apartamentele cu o camera a crescut cu 1.2% in luna martie, in timp ce pretul apartamentelor vechi cu patru camere a scazut cu -1.1%. In ceea ce priveste evolutia la trei luni, pretul apartamentelor cu o camera a crescut cu 3.8%, in timp ce pretul celor cu patru camere a scazut cu aproape 5%.

Cluj-Napoca: evolutie spectaculoasa la apartamentele noi

La sfarsitul primului trimestrul, indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.037 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca. Astfel, valoarea inregistrata la sfarsitul lunii martie este cu 2.6% mai ridicata decat cea a lunii februarie (1.011 euro/mp util pentru luna februarie), respectiv cu 4.3% mai ridicata decat valoarea lunii ianuarie (994 euro/mp pentru luna ianuarie).

Desi pretul solicitat pentru apartamentele noi se mentine sub cel al apartamentelor vechi din oras, aceasta categorie imobiliara a avut o evolutie spectaculoasa pe tot parcursul primului trimestru. Daca in luna ianuarie pretul mediu cerut pentru apartamentele noi era de 887 euro/mp, acesta a crescut la 892 euro/mp in februarie, pentru ca in martie sa treaca pragul de 1.000 euro, ajungand la 1.011 euro/mp. Totodata, valoarea curenta este cu 5.1% mai mare decat cea inregistrata in luna martie 2009.

Nici pretul apartamentelor vechi nu a ramas neschimbat. Acesta a scazut cu 0.9% in ultima luna, de la 1.057 euro/mp (valoare inregistrata in luna februarie), pana la 1.047 euro/mp (valoare atinsa sa sfarsitul primului trimestru). Totusi, fata de prima luna a anului, valoarea actuala este cu 1.4% mai ridicata.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-au-evoluat-preturile-apartamentelor-din-bucuresti-si-marile-orase-revin-cresterile-5831256
5831256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.