Alexandra Smedoiu: Convingerea mea dintotdeauna este că în afaceri, şi nu numai, contează să inspiri încredere

Autor: Andra Stroe Postat la 01 iulie 2021 104 afişări

Alexandra Smedoiu: Convingerea mea dintotdeauna este că în afaceri, şi nu numai, contează să inspiri încredere

Partener Servicii Fiscale, lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar; Preşedinte al CFA România Deloitte România


Cifră de afaceri (2019): 491,6 mil. lei (la nivelul tuturor entităţilor Deloitte prezente în România) NUMĂR DE ANGAJAŢI: > 2.000 (pentru toate entităţile Deloitte prezente în România)


—   Cea mai importantă lecţie învăţată în pandemie:

„Eram fericiţi şi nu ştiam”, titra un ziar internaţional la începuturile pandemiei. Cu siguranţă, cea mai importantă lecţie a fost aceea de a preţui ceea ce am, de la sănătate, la familie, la o echipă cu colegi minunaţi, la colaboratori care mai de care mai interesanţi, oportunităţi de învăţare şi petrecerea timpului cu prietenii.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Decizia de a investi în dezvoltarea mea personală. De multe ori, prinşi în sarcinile şi responsabilităţile de zi cu zi, uităm sau amânăm la nesfârşit să avem grijă de noi. Aşa am ajuns să mă reînscriu la studii, decizie favorizată desigur de posibilitatea de a urma cursurile online, dar şi să reiau anumite proiecte personale mai vechi.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Am învăţat să navighez prin oceanul de incertitudini, alături de colegi, să le ofer şi să primesc susţinere din partea lor, să-mi recunosc temerile în faţa lor. De asemenea, ca şi în celelalte aspecte ale vieţii, micile detalii fac diferenţa: o conversaţie spontană cu un coleg la începutul unei zile dificile pentru el, un mesaj de încurajare sau un ajutor personal, un buchet de flori sau un cadou dulce oferit fără un motiv anume. Acestea sunt metodele la care am apelat pentru a rămâne aproape de colegi şi a mă ajuta să-i motivez.

—   Work from home sau de la birou?

Am beneficiat de program flexibil pe parcursul întregii perioade de la declanşarea pandemiei însă, dacă ar fi să aleg, cu siguranţă aş opta pentru lucrul de la birou.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Acasă! Ce poate fi mai frumos decât să fii acasă, iar soţul perfect îţi pregăteşte cafeaua preferată, în timp ce tu deschizi o carte nouă? Sau când fetiţele se joacă liniştite cu păpuşile ori, şi mai bine, te anunţă triumfătoare că au rezolvat o problemă de olimpiadă la matematică? Atunci când sunt acasă mă reîncarc cu energie pozitivă şi îmi reamintesc, dacă mai era nevoie, că nimic nu este imposibil!

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Pentru mine, mama este un model de viaţă, iar în această perioadă mi-a demonstrat, prin optimismul ei debordant, că a vedea ce este mai bun în jurul tău este nu numai un remediu împotriva tristeţii şi a deznădejdii, ci şi un fel de a fi.

—   Putere vs. feminitate:

„Soft power” este un concept care nu mai este de mult doar un mit. Convingerea mea dintotdeauna este că în afaceri, şi nu numai, contează să inspiri încredere. Şi cum să inspiri încredere altfel decât fiind tu însăţi? Cineva mi-a spus odată că nu poţi să ai succes în afaceri fiind o persoană caldă şi feminină. Ei bine, eu mă străduiesc în fiecare zi să demonstrez contrariul!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.