A murit fără să ştie că „dormea" pe o avere de miliarde. Mai târziu, moştenitorii săi au ridicat una dintre cele mai mari companii petroliere din SUA

Autor: Andra Stroe Postat la 18 septembrie 2019 1064 afişări

A murit fără să ştie că „dormea" pe o avere de miliarde. Mai târziu, moştenitorii săi au ridicat una dintre cele mai mari companii petroliere din SUA

În 1913, avocatul canadian David Fasken, originar din Toronto, a achiziţionat 226 de acri (90 de hectare) pe câmpiile din jurul localităţii Midland, Texas, pentru care a plătit 1,50 de dolari/acru (cca 4000 mp), planul său fiind să facă o avere din creşterea vitelor. Ulterior a realizat însă că terenul avea prea puţină apă pentru ca acest lucru să fie posibil, aşa că a continuat să profeseze ca avocat. 

Fasken a murit 16 ani mai târziu, neştiind ce bogăţii se află în adâncurile terenurilor sale. Urmaşii săi au descoperit resursele de petrol şi au pus bazele companiei Fasken Oil & Ranch, care a devenit, patru generaţii mai târziu, una dintre cele mai mari companii private petroliere. Terenurile cumpărate în urmă cu peste un secol valorează acum în jur de 7 miliarde de dolari. 

Astăzi, moştenitorii lui Fasken se numără în primii 100 de proprietari de terenuri private din SUA, clasându-se pe locul 40 din punct de vedere al suprafeţelor terenurilor pe care le deţin, şi ocupând un loc fruntaş din punct de vedere al valorii acestora. Proprietăţile lor includ trei crescătorii de vite în sudul Texasului, precum şi o serie de proprietăţi, comerciale, industriale şi rezidenţiale împrăştiate în zona Lone Star din Texas şi în California, dar şi o podgorie în Napa Valley, scriu cei de la Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
descoperire,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.