15 secrete pe care chelnerul n-o sa ti le spuna niciodata
Ce v-ar spune o mana de chelneri daca ar fi siguri ca pot scapa fara nicio pedeapsa? Pentru inceput – cand sa pleci, ce sa nu comanzi, ce se intampla cu adevarat in spatele usilor batante care duc la bucatarie si ce cred in realitate despre bacsisurile pe care le dai. Iata cateva lucruri pe care nu le veti gasi niciodata pe meniu si pe care foarte putini chelneri ar vrea sa vi le spuna.
Ce am vrea sa stii
11. cateodata, cand ai fost extrem de dragut, ii voi spune barmanului "da-mi o marguerita si n-o trece pe nota de plata". Un lucru care nu e benefic pentru firma dar care este contrabalansat de faptul ca exista sanse mari sa te intorci.
12. daca va certati cu cineva in timpul mesei si dintr-o data un chelner de la masa alaturata isi vede de treaba intr-un stil foarte lent, e bine sa intelegeti ca ascultam ce vorbiti.
Cum sa fii un client bun?
13. striga chelnerul pe nume. Cand ma recomand "sunt Ion si in seara asta voi fi chelnerul Dvs.", e minunat daca raspundeti "buna, Ion, cum merge treaba?". Data viitoare cad veniti, intrebati de Ion. Chiar daca nu-mi pot aminti de voi, am toate motivele sa am mare grija de voi.
14. aveti incredere in chelneri. Spuneti ceva de "e prima data cand venim aici si am vrea sa fie o experienta pozitiva. Cam asta e bugetul nostru". Chelnerul va fi in extaz.
Ce trebuie sa stiti despre bacsis
15. daca plecati uitand sa lasati bacsis, chelnerul nu primeste nimic. Si se intampla adesea in cazul celor care au baut cateva sticle de vin.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro