15 secrete pe care chelnerul n-o sa ti le spuna niciodata

Autor: Ioana Mihai Postat la 11 februarie 2011 256 afişări

Ce v-ar spune o mana de chelneri daca ar fi siguri ca pot scapa fara nicio pedeapsa? Pentru inceput – cand sa pleci, ce sa nu comanzi, ce se intampla cu adevarat in spatele usilor batante care duc la bucatarie si ce cred in realitate despre bacsisurile pe care le dai. Iata cateva lucruri pe care nu le veti gasi niciodata pe meniu si pe care foarte putini chelneri ar vrea sa vi le spuna.

Ce am vrea sa stii

11. cateodata, cand ai fost extrem de dragut, ii voi spune barmanului "da-mi o marguerita si n-o trece pe nota de plata". Un lucru care nu e benefic pentru firma dar care este contrabalansat de faptul ca exista sanse mari sa te intorci.

12. daca va certati cu cineva in timpul mesei si dintr-o data un chelner de la masa alaturata isi vede de treaba intr-un stil foarte lent, e bine sa intelegeti ca ascultam ce vorbiti.

Cum sa fii un client bun?

13. striga chelnerul pe nume. Cand ma recomand "sunt Ion si in seara asta voi fi chelnerul Dvs.", e minunat daca raspundeti "buna, Ion, cum merge treaba?". Data viitoare cad veniti, intrebati de Ion. Chiar daca nu-mi pot aminti de voi, am toate motivele sa am mare grija de voi.

14. aveti incredere in chelneri. Spuneti ceva de "e prima data cand venim aici si am vrea sa fie o experienta pozitiva. Cam asta e bugetul nostru". Chelnerul va fi in extaz.


Ce trebuie sa stiti despre bacsis

15. daca plecati uitand sa lasati bacsis, chelnerul nu primeste nimic. Si se intampla adesea in cazul celor care au baut cateva sticle de vin.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
chelneri,
oferte,
bacsis,
secrete
/actualitate/15-secrete-pe-care-chelnerul-n-o-sa-ti-le-spuna-niciodata-7977153
7977153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.