Textura luxului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 februarie 2024 40 afişări

Textura luxului

Se caută discreţia în domeniul luxului, mulţi dintre cei care ţin să-şi afişeze statutul social nemaidorind să poarte haine sau accesorii cu sigle de firmă, ci cu ceva care să iasă în evidenţă mai subtil, scrie Wall Street Journal.

În ultima perioadă, un astfel de element distinctiv îl reprezintă textura materialului din care sunt confecţionate articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, care arată deosebit fără să sară în ochi. Se caută astfel piese tricotate cu modele în relief, care pot fi combinate cu ceva simplu pentru a le pune în valoare, sau confecţionate dintr-o combinaţie de mohair şi lână de alpaca, ceea ce le conferă un aspect lăţos, cei care le poartă având şi opţiunea de a se îmbrăca din cap până în picioare într-un asemenea material. Tot o textură aparte se obţine şi dintr-o combinaţie de mohair, lână de alpaca şi poliamidă, din care se confecţionează, de exemplu, sacouri sau pardesie. O altă propunere o reprezintă vestele confecţionate dintr-o combinaţie de lână şi mătase, cu broderie manuală în aceeaşi culoare ca materialul ori pantaloni din material matlasat manual. Printre hainele cu textură aparte se numără şi cele de  tweed cu umflături, care conferă stofei un aspect tridimensional sau cele tricotate şi cu fire lungi trase pe afară. Unele ţinute cu textură aparte pot fi completate cu încălţări pe măsură, cum ar fi pantofi din piele cu tot cu păr de viţel.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.