Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 27 aprilie 2024 54 afişări

O serie de declaraţii din Belarus au venit astăzi în care conducerea ţării şi serviciile secrete afirmă, fără dovezi solide, că un atac cu drone asupra capitalei Misk a fost dejucat.

 

Forţele de securitate belaruse au împiedicat atacuri cu drone de pe teritoriul lituanian împotriva unor obiective din Minsk. Acest lucru a fost declarat de şeful KGB din Belarus, Ivan Tertel.

 

"Comitetul pentru Securitatea Statului, în cooperare cu colegii din alte agenţii de aplicare a legii, a efectuat recent o serie de măsuri de securitate acute care au făcut posibilă prevenirea atacurilor cu drone de luptă de pe teritoriul Lituaniei asupra unor obiective din Minsk şi din suburbiile sale", a declarat Tertel.

 

Potrivit acestuia, forţele de securitate continuă să lucreze în acest domeniu, dar "nu este încă posibil să dezvăluim publicului informaţii detaliate". 

 

Pâna la acesta oră Lituania nu a venit cu o reacţie la acuzaţiile lansate de Belarus.

 

Preşedintele Alexander Lukaşenko a susţinut joi că opoziţia din Belarus intenţionează să cucerească un distruict din vestul ţării şi să ceară NATO să desfăşoare trupe, transmite şi agenţia de presă rusă RIA.

 

Alexander Lukaşenko a susţinut joi şi că „zeci” de arme nucleare tactice ruseşti au fost desfăşurate în Belarus, conform înţelegerii cu Vladimir Putin de anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.