Vrei sa devii cetăţean german? Acum statul vrea să uşureze procedura de obţinere a cetăţeniei

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 19 ianuarie 2024 52 afişări

Vrei sa devii cetăţean german? Acum statul vrea să uşureze procedura de obţinere a cetăţeniei

Germania ar putea aproba vineri o lege care scurtează calea spre obţinerea cetăţeniei, măsură menită să reducă deficitul de forţă de muncă şi să facă ţara mai atractivă pentru imigranţi, notează Reuters.

Noua lege vine în contextul în care în Germania sunt dispute privind povara pe care imigrarea o pune asupra serviciilor publice într-un moment în care banii sunt puţini.

"Trebuie să ţinem pasul în cursa pentru atragerea forţei de muncă calificate", a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser înainte de votul din Bundestag.

Conform noilor norme, cetăţenia va fi disponibilă după cinci ani de rezidenţă, perioadă redusă de la opt ani. Pentru persoanele care sunt "excepţional de bine integrate", trei ani vor fi suficienţi, relevă sursa citată.

Normele privind dubla cetăţenie, care în prezent îi privesc doar pe cetăţenii ţărilor din UE, vor fi relaxate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imigrare,
germania,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.