România, ţara din Europa unde este cel mai periculos să circuli cu maşina. Unde se află ”raiul” şoferilor

Postat la 15 iunie 2023 134 afişări

România, ţara din Europa unde este cel mai periculos să circuli cu maşina. Unde se află ”raiul” şoferilor

România, ţara din Europa unde este cel mai periculos să circuli cu maşina, iar Suedia este ţara cea mai sigură pentru conducătorii auto, potrivit unui studiu realizat de Stress Free Car Rental cu privire la numărul de decese la un milion de locuitori în Europa.

Stress Free Car Rental este o companie britanică de închiriere auto, care a calculat numărul de decese la un milion de locuitori cauzate de accidente rutiere în 2022.

În România, au decedat 81 de persoane la un milion de locuitori, cifră puţin mai mare decât cele 78 de decese din Bulgaria, a doua ţară cea mai periculoasă pentru conducătorii auto din Europa. Suedia, cu 21 de decese la un milion de locuitori, este, în schimb, ţara cea mai sigură pentru automobilişti.

După România, cea mai periculoasă ţară pentru şoferi este Bulgaria. A treia naţiune din acest clasament este tot una estică, şi anume Croaţia, cu 71 de decese la un milion de locuitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
masina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.