O nouă lege incredibilă dată de Vladimir Putin pentru propria populaţie. Ce păţesc cei care îndrăznesc să critice armata rusă

Postat la 14 februarie 2024 59 afişări

O nouă lege incredibilă dată de Vladimir Putin pentru propria populaţie. Ce păţesc cei care îndrăznesc să critice armata rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, miercuri, o lege care va permite autorităţilor să confişte bani, obiecte de valoare şi alte bunuri persoanelor care răspândesc ,,informaţii false în mod deliberat" despre armata ţării, scrie AP.

Proiectul de lege a fost aprobat în unanimitate de camera superioară săptămâna trecută, releva sursa citată.

Preşedintele camerei inferioare, Viaceslav Volodin, a declarat, potrivit AP, că măsura include pedepse mai aspre pentru ,,trădătorii care aruncă cu noroi asupra ţării noastre şi a trupelor noastre" şi ar urma ,,să le retragă acestor ticăloşi titlurile onorifice, să le confişte bunurile, banii şi alte obiecte de valoare".

Legea împotriva ,,discreditării armatei”, adoptată după invazia rusească în 2022, a fost invocată de oficialii ruşi pentru a-i reduce la tăcere pe criticii regimului Putin şi care răspândeau ,,ştiri false” despre trupele ruseşti. Mai mulţi activişti, bloggeri şi ruşi obişnuiţi au primit sentinţe cu închisoarea.

Agenţia de stat TASS a declarat că prin noua lege, oamenilor li s-ar confisca doar banii, bunurile şi proprietăţile ,,obţinute prin mijloace criminale" sau folosite pentru activităţi împotriva securităţii naţionale a Rusiei.

Noua lege de confiscare se va aplica, de asemenea, celor condamnaţi pentru incitare publică la ,,activităţi extremiste" şi pentru îndemn la acţiuni dăunătoare securităţii statului sau pentru ,,discreditarea" forţelor armate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
vladimir putin,
armata,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.