O mare companie va concedia peste 10% dintre angajaţi. Numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă este uriaş

Postat la 16 aprilie 2024 44 afişări

O mare companie va concedia peste 10% dintre angajaţi. Numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă este uriaş

Tesla concediază peste 10% din angajaţii companiei la nivel global. Aproximativ 14.000 de oameni vor părăsi Tesla ca urmare a deciziei lui Elon Musk: „Trebuie să ne uităm la fiecare aspect al companiei din perspectiva reducerii costurilor şi creşterii productivităţii”

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie Reuters.

„Pe măsură ce ne adaptăm activitatea pentru următoarea etapă de creştere, trebuie să ne uităm la fiecare aspect al companiei din perspectiva reducerii costurilor şi creşterii productivităţii. Ca parte a acestui efort am decis să reducem cu peste 10% numărul de angajaţi”, se arată în document.

Unii lucrători ai Tesla din California şi Texas au fost deja anunţaţi că vor rămâne fără locuri de muncă, conform unor surse Reuters.

Odată cu acest anunţ acţiunile companiei au scăzut cu peste 3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tesla,
Elon Musk,
EV,
masini electrice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.