De acum articolele vor fi scrise de roboţi: Financial Times a ajuns la o înţelegere cu OpenAI - Chat GPT, prin care a dat acces la milioane de articole

Postat la 29 aprilie 2024 39 afişări

De acum articolele vor fi scrise de roboţi: Financial Times a ajuns la o înţelegere cu OpenAI - Chat GPT, prin care a dat acces la milioane de articole

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru a antrena modele de inteligenţă artificială pe conţinutul arhivat al editorului, în cadrul celui mai recent acord între start-up-ul susţinut de Microsoft şi un editor de ştiri la nivel mondial.

În conformitate cu termenii acordului, FT va licenţia materialele sale producătorului ChatGPT pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiei de inteligenţă artificială generativă care poate crea text, imagini şi coduri care nu pot fi deosebite de creaţiile umane.

Acordul permite, de asemenea, ca ChatGPT să răspundă la întrebări cu scurte rezumate din articolele FT, cu link-uri către FT.com. Acest lucru înseamnă că cei 100 de milioane de utilizatori ai chatbot-ului din întreaga lume pot avea acces la articolele FT prin intermediul ChatGPT, oferind în acelaşi timp o cale de întoarcere la materialul sursă original.

„În afară de beneficiile pentru FT, există implicaţii mai largi pentru industrie. Este corect, bineînţeles, ca platformele de inteligenţă artificială să plătească editorii pentru utilizarea materialului lor. OpenAI înţelege importanţa transparenţei, a atribuirii şi a compensaţiei - toate esenţiale pentru noi", a declarat directorul executiv al FT, John Ridding.

„În acelaşi timp, este clar în interesul utilizatorilor ca aceste produse să conţină surse de încredere.

Brad Lightcap, directorul operaţional al OpenAI, a declarat: „Nu este o problemă de securitate: „Parteneriatul nostru şi dialogul continuu cu Financial Times vizează găsirea unor modalităţi creative şi productive prin care AI să împuternicească organizaţiile de ştiri şi jurnaliştii şi să îmbogăţească experienţa ChatGPT cu jurnalism de clasă mondială în timp real pentru milioane de oameni din întreaga lume.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financial times,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.