Nu vei mai avea nevoie de parolă ca să te conectezi la Google. Aplicaţia schimbă modul de autentificare

Postat la 19 octombrie 2023 66 afişări

Nu vei mai avea nevoie de parolă ca să te conectezi la Google. Aplicaţia schimbă modul de autentificare

Luna aceasta, Google a spus că face „cheile de acces” opţiunea de conectare implicită pentru conturile Google.

În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni şi organizaţii, spun experţii în securitate cibernetică.

Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta WhatsApp a anunţat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android.

Luna aceasta, Google a spus că face „cheile de acces” opţiunea de conectare implicită pentru conturile Google. Aceasta înseamnă că, în loc să tastaţi o parolă, vă veţi conecta la contul Google şi la aplicaţiile Google cu acelaşi cod PIN, ID facial sau amprentă pe care le-aţi folosit pentru a vă debloca dispozitivul, scrie The Washington Post.

În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni şi organizaţii, spun experţii în securitate cibernetică. Hackerii fură frecvent parole în atacuri direcţionate sau scurgeri de date, apoi intră în conturi online pentru a fura bani sau date. Între timp, consumatorii se luptă să creeze şi să-şi amintească parole puternice pentru ceea ce ar putea fi sute de conturi online.

Alianţa FIDO – un grup industrial care include Amazon, Apple, Google şi Meta – a creat chei de acces într-un efort de a face conectarea online mai simplă şi mai sigură, iar tehnologia apare în mai multe locuri.

Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta WhatsApp a anunţat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android. Aceste decizii pot semnala o schimbare mai largă la orizont.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicatie,
google,
nevoie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.