Grupul elveţian Cicor, care are o fabrică de componente electronice în Arad, a cumpărat Evolution Medtec SRL, un furnizor de servicii de inginerie pentru industria medicală. Fondatorul Dan Negrea a mai vândut în 2014 Medtec, dar a răscumpărat acţiunile în 2018

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 02 martie 2024 56 afişări

Grupul elveţian Cicor, care are o fabrică de componente electronice  în Arad, a cumpărat Evolution Medtec SRL, un furnizor de servicii de inginerie pentru industria medicală. Fondatorul Dan Negrea a mai vândut în 2014 Medtec, dar a răscumpărat acţiunile în 2018

Grupul elveţian Cicor, care deţine la Arad fabrica de componente electronice Systronics, a achiziţionat compania Evolution Medtec SRL, un furnizor de servicii de inginerie pentru industria medicală, care are birouri şi în Germania, Franţa şi Elveţia, şi a fost fondată în 2004 de Dan Negrea, un antreprenor de origini române care are cetăţenie austriacă şi locuieşte în Elveţia.

“Cicor Group a achiziţionat 100% din acţiunile companiei româneşti de inginerie Evolution Medtec Srl şi îşi extinde în continuare capacităţile de inginerie în sectorul tehnologiei medicale. Evolution Medtec este un furnizor de servicii complete de inginerie, cu un accent deosebit pe aplicaţiile medicale şi paramedicale. Compania activează de 20 de ani în domeniul dezvoltării şi prototipării de aplicaţii medtech şi are în prezent 25 de angajaţi în Bucureşti, România. Sediul înregistrat la FDA (US Food and Drug Administration) este certificat ISO 13485. În ultimul an fiscal, Evolution Medtec a generat vânzări de câteva milioane de euro co marjă a profitului operaţional comparabilă cu cea a grupului Cicor. Clienţii de lungă durată ai Evolution Medtec sunt companii industriale şi de dispozitive medicale de dimensiuni medii şi mari din Europa, Marea Britanie şi SUA”, conform anunţului.

Evolution Medtec SRL a fost înfiinţată în anul 2004 de Dan Marţian Negrea, un antreprenor născut în Bucureşti, care are cetâţenie austriacă şi domiciliul în Elveţia, conform datelor de la Registrul Comerţului. În 2014 compania a fost achiziţionată de compania elveţiană Exceet. Patru ani mai târziu, Dan Negrea şi-a cumpărat înapoi compania, coform datelor de la Registrul Comerţului.

În 2019, echipa de management a primit acţiuni în cadrul companiei. Mai exact este vorba de Ana Negrea - 9,86%, Cristian Anton - 9,86% şi Andrei Sebastian Jacotă - 9,86%. În 2022, Ana Negrea s-a retras din companie şi a cedat acţiunile către Cristian Anton. După această operaţiune, structura acţionariatului era următoarea: compania Advnced Acoustic Applications SARL (Dan Negrea) - 75,35%, Cristian Anton - 14,79% şi Andrei Sebastian Jacotă - 9,86%.

În 2022 Evolution Medtec a raportat o pierdere de 0,22 mil. lei, la afaceri de 7,9 mil. lei, în creştere cu 32%. Numărul mediu de angajaţi a fost de 19 persoane, egal cu cel din anul anterior, conform datelor de la Finanţe.

Compania Systronics din Arad a raportat în 2022 afaceri de 435 mil. lei, în creştere cu 32% şi un profit net de 18,8 mil. lei, mai mare cu 19%. Numărul mediu de angajaţi a fost de 612 persoane, faţă de 586 în anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.