Gorghiu, dezamăgită că legea care prevede 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

Autor: Laura Buciu Postat la 26 ianuarie 2024 37 afişări

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, este dezamăgită de faptul că în acest an electoral, în care vor fi toate tipurile de alegeri, legea pe care a iniţiat-o şi care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor, nu este adoptată.

Gorghiu, dezamăgită că legea care prevede 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

„Ar fi fost un mare progres al societăţii, un semn că actualul Parlament înţelege nevoia de avea egalitate de şanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administraţie, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populaţiei din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai aşezată”, spune Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta speră în continuare că proiectul va putea deveni lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie.

„Altfel, ratăm un standard important pentru încă alţi patru ani”, spune Gorghiu.

Alina Gorghiu, care este şi preşedinte PNL Argeş, spune că în calitate de preşedinte al organizaţiei PNL Argeş, va dubla numărul de candidate pentru primării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
lege,
femeie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.