Gorghiu, despre Paul de România: Facem toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 aprilie 2024 16 afişări

Ministerul Justiţiei şi instanţa de executare vor face toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară, spune, marţi, Alina Gorghiu despre Paul de România, care a fost arestat în Malta.

Gorghiu, despre Paul de România: Facem toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară

„La acest moment Paul de România se află în Malta. În baza aceluiaşi mandat european de arestare, procedura a fost reluată. A fost un termen de judecată (...) unde s-a decis arestarea preventivă a acestui fugar până pe data de 9 mai, hotărâre care, desigur, poate fi contestată. Intuiesc că va fi contestată. De asemenea, fac precizarea că solicitarea făcută de echipa fugarului de a fi eliberat pe cauţiune a fost respinsă. Ministerul Justiţiei şi instanţa de executrare vor face toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară”, spune Alina Gorghiu.

Ea precizează că autorităţile române vor comunica, până pe data de 9 mai, mandatul de arestare, tradus în engleză şi în malteză.

„Ne vom asigura că vom deschide dialog cu autorităţile din Malta şi că vom avea un dialog constant. După sărbători voi încerca inclusiv un dialog la nivel de ministru cu omologul meu din Malta pentru a discuta despre maniera în care vom putea coopera judiciar în materie penală, fără să facem acte de imixtiune în actul de justiţie. Acest lucru îl precizez de fiecare dată, pentru că nu putem interveni în justiţia niciunui alt stat. Nu am avut niciun fugar, nici în 2023, nici în aceste luni din 2024. Deci nu putem să spunem că avem o practică. Dimpotrivă. De aceea cred că este imperios necesar să discutăm cu autorităţile din Malta pentru a putea stabili parametri în care vom putea colabora în viitor. Sunt convinsă că Justiţia din Malta e făcută la standarde europene şi că vor ţine cont de toate argumentele pe care instanţa de executare le va furniza. Proactiv, vom actualiza condiţiile de detenţie prin ANP, faţă de cele pe care le-am comunicat instanţei din Franţa, şi le vom pune la dispoziţie autorităţilor din Malta”, încheie Gorghiu.

Paul de România a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ferma Băneasa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
paul,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.