Doi elevi din Bucureşti vor reprezenta România la finala concursului European Money Quiz, la Bruxelles. Etapa din România a fost organizată de ARB, BNR, ASF Ministerul Finanţelor şi Institutul Bancar Român

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 martie 2024 15 afişări

Doi elevi din Bucureşti vor reprezenta România la finala concursului European Money Quiz, la Bruxelles. Etapa din România a fost organizată de ARB, BNR, ASF Ministerul Finanţelor şi Institutul Bancar Român

Peste 6.000 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de şcoli, licee şi colegii de la nivel naţional s-au înscris la ediţia a VI-a a finalei naţionale a concursului European Money Quiz, organizat de Asociaţia Română a Băncilor în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanţelor şi Institutul Bancar Român.

European Money Quiz este o competiţie europeană care s-a desfăşurat în luna martie în cadrul Global Money Week şi European Money Week, programe internaţionale de creştere a nivelului de educaţie financiară şi digitală.

În urma celor trei sesiuni organizate anul acesta în România, locul I a fost câştigat de elevi din Bucureşti, respectiv de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş” şi Şcoala nr. 41.

În cadrul fiecărei sesiuni, câştigătorii locului I primesc un premiu în valoare de 3.000 lei net, câştigătorii premiului II de 2.000 lei, iar ocupanţii locului III un premiu de 1.000 lei.

Dintre câştigătorii locurilor I, doi elevi cu cel mai bun punctaj, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Scoala Gimnazială „Nicolae Labiş”, vor reprezenta România şi vor concura la finala europeană a concursului de educaţie financiară European Money Quiz, care se desfăşoară pe 19 aprilie 2024, la Bruxelles.

La competiţie participă peste 30 de state europene, iar câştigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2024 şi premii în bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigatori,
elevi,
financiar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.