Care este ţara lovită de un val ingrozitor de căldură. Mai mulţi oameni au murit din cauza valului de căldură

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 mai 2024 49 afişări

Care este ţara lovită de un val ingrozitor de căldură. Mai mulţi oameni au murit din cauza valului de căldură

Mai multe regiuni din India se confruntă cu un val de căldură. Experţii spun că au fost bătute unele recorduri în ceea ce priveşte temperaturile lunii aprilie din India. Cel puţin nouă oameni au murit din cauza caniculei.

Valul de căldură a lovit estul Indiei. Experţii anunţă că au fost înregistrate recorduri legate de temperatura medie din aprilie şi de numărul de zile caniculare din toată luna, potrivit Reuters.

Luna aprilie 2024 a fost cea mai caldă din istoria înregistrărilor care se fac din anul 1901. Un cumul de factori a provocat valul de căldură, au stabilit experţii,

Cel puţin nouă decese au fost legate de fenomen. De asemenea, la alegerile generale s-a înregistrat o prezenţă scăzută care a fost pusă de analiştii politici tot pe seama valului de căldură.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
temperaturi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.