Apple a cooptat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google

Autor: Ştefan Stan Postat la 01 mai 2024 50 afişări

Apple a cooptat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google

Apple a recrutat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google şi a creat un laborator european secret la Zurich, în timp ce gigantul tehnologic îşi construieşte o echipă pentru a lupta cu rivalii în dezvoltarea de noi modele şi produse de inteligenţă artificială, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unei analize a Financial Times a sute de profiluri de pe LinkedIn, precum şi a anunţurilor publice de angajare şi a lucrărilor de cercetare, compania de 2,7 miliarde de dolari a întreprins o serie de angajări în ultimii ani pentru a-şi extinde echipa globală de inteligenţă artificială şi învăţare automată.

Producătorul iPhone a vizat în special lucrătorii de la Google, atrăgând cel puţin 36 de specialişti de la rivalul său de când l-a racolat pe John Giannandrea pentru a fi principalul său director de AI în 2018.

În timp ce majoritatea echipei de AI a Apple lucrează în birourile din California şi Seattle, grupul tehnologic a extins, de asemenea, un avanpost semnificativ în Zurich.

Profesorul Luc Van Gool, de la universitatea elveţiană ETH Zurich, a declarat că achiziţiile de către Apple a două start-up-uri locale de AI - grupul de realitate virtuală FaceShift şi compania de recunoaştere a imaginilor Fashwell - au determinat Apple să construiască un laborator de cercetare, cunoscut sub numele de „Vision Lab”, în oraş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
inteligenţă artificială,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.