Cele mai vandute suplimente alimentare

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 septembrie 2010 4213 afişări

Grija pentru propria sanatate a devenit o constanta in stilul de viata: alegerea alimentatiei, regimul de miscare, cheltuielile cu medicamentele si suplimentele nutritive arata astazi complet altfel pentru multi dintre noi decat in urma cu doar cativa ani. In privinta suplimentelor alimentare, desi in Romania sunt preferate cele mai ieftine, sunt consumate sporadic si fara o preocupare deosebita pentru calitatea lor, saltul fiind totusi vizibil.

De aceeasi parere este si vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu. Ea sustine ca siguranta cumparatorului depinde de buna-credinta a producatorului si de cat de doritor este sa comita infractiuni. "Una declari la Institutul de Bioresurse si alta faci dupa aceea", adauga oficialul CF, explicand ca sistemul functioneaza in acelasi fel si in statele Uniunii Europene.

Mai precis, un control riguros are loc numai atunci cand pacientii resimt efecte negative si fac o sesizare in acest sens. E firesc sa ne amintim si de scandalul in care a fost implicat fotbalistul Adrian Mutu, ce consumase un supliment alimentar pentru slabit si a fost depistat pozitiv cu sibutramina, substanta stimulanta si euforizanta, desi aceasta nu aparea pe prospect. Asadar, riscurile se rezuma la faptul ca unii cred ca nu mai trebuie sa mancam sanatos daca luam suplimente, iar in alte cazuri, trebuie studiata mai atent calitatea produsului.

"Poti sa te trezesti ca iei o tona de vitamina C si din aceasta tona sa fie activ un gram. E foarte importanta calitatea, iar la noi inca nu se pune accent pe ea. E din nou o problema de educatie", conchide farmacista, apreciind ca e totusi important pasul facut prin apropierea de aceasta gama de produse, din punctul de vedere al preocuparii pentru sanatate a oamenilor. Caci preferinta in crestere pentru suplimente nu este deloc intam-platoare. "Oamenii au tot mai multa nevoie de vitamine in conditii de stres ori in conditii economice dificile, iar asta incepe sa se vada si in vanzari", afirma vicepresedintele CF, Clara Popescu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/topurile-business-magazin/cele-mai-vandute-suplimente-alimentare-7286714
7286714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.