Cele mai vandute medicamente din Romania

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 ianuarie 2010 858 afişări

De indata ce deschide usa farmaciei, primele cuvinte rostite de client sunt mai degraba Nurofen, Algocalmin si Antinevralgic decat “Buna ziua”. Reteta pentru ca medicamentele sa devina cele mai vandute tine de eficienta, de pret, de frecventa afectiunilor carora se adreseaza si de promovare.

"Cu 22,3% cheltuieli cu medicamente din totalul alocat sanatatii, tara noastra este doar putin peste media Europei Centrale si de Est, medie care este insa mult coborata din cauza Rusiei, si cu mult in urma unor tari ca Cehia, Ungaria sau Slovacia, care cheltuiesc pe medicamente 30% sau chiar mai mult", releva Cegedim.

Performantele sistemului sanitar s-au deteriorat accelerat in 2009, conform unui clasament bazat pe indici privind accesul populatiei la medicamente si nivelul coplatilor (European Healthcare Index). Romania se afla in prezent pe penultimul loc dintr-un grup de 33 de tari europene, dupa ce in 2008 s-a aflat pe locul 27 din 31 de tari in acelasi clasament. "Conform acestui raport, Romania sta prost la timpul de asteptare pentru tratament (indicator de acces), destul de prost la drepturile pacientilor la informare, cel mai prost la comunicare informatica in sistemul de sanatate (e-Health), prost la criterii de echitate a serviciilor furnizate (inclusiv platile informale din sistem) si foarte prost la furnizarea de medicamente (inclusiv coplati si acces la medicamente noi)", conchide raportul EHCI, citat de Societatea Academica din Romania.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/topurile-business-magazin/cele-mai-vandute-medicamente-din-romania-5291242
5291242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.