Produsul-vedetă al Google stârneşte controverse. Gigantul IT vrea să transforme Glass într-un accesoriu de lux

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 mai 2014 300 afişări

Roger Federer poartă ochelarii inteligenţi Google Glass într-o reclamă, oferind spectatorilor ocazia să vadă cum arată tenisul din perspectiva unui mare campion.

Produsul-vedetă al Google stârneşte controverse. Gigantul IT vrea să transforme Glass într-un accesoriu de lux

Prinţul Charles încearcă gadgetul în timpul unei vizite în Canada. Influentul politician american Newt Gingrich (Partidul Republican) “sponsorizează” ochelarii cu Android printr-o postare pe Twitter, iar NBA aduce spectatorul la marginea terenului, echipând vedete din baschetul american cu Google Glass.

Poliţia rutieră din Dubai a început să folosească dispozitivul futurist pentru a fotografia sau filma conducătorii auto care încalcă legea, iar un jurnalist amator a utilizat ochelarii Google pentru a face fotografii în timpul unei vizite în Coreea de Nord.

Numai în SUA, aproximativ 180 de milioane de persoane poartă ochelari de vedere. Începând din luna aprilie, Google are un parteneriat şi cu grupul Italian Luxottica, proprietarul Ray-Ban şi Oakley, pentru designul, dezvoltarea şi vânzarea de rame fashion pentru Google Glass. Mai recent, Google a numit-o în funcţia de director al diviziei Glass pe Ivy Ross, fost preşedinte al diviziei de accesorii pentru bărbaţi la Calvin Klein şi vicepreşedinte executiv de marketing la Gap. Compania speră că va reuşi astfel să facă din Glass un accesoriu mai atractiv.

Unele companii americane de asigurări specializate în îngrijirea vederii au anunţat deja că vor acoperi, pentru anumite categorii de clienţ i, montarea de lentile de vedere pe dispozitivele Google Glass. Analiştii din domeniu susţin că cererea pentru ochelarii Android din partea persoanelor care au probleme de vedere este deja uriaşă, în special din partea celor care au avut ocazia să testeze noua tehnologie.

Concurenţa nu a întârziat să se anunţe. Samsung, cel mai bun prieten al Google în arena smartphone-urilor, pregăteşte ochelarii Gear Blink, cu funcţii precum posibilitatea de a proiecta o tastatură virtuală pe palmele utilizatorului. Compania sud-coreeană a lucrat deja cu tehnologii care urmăresc mişcarea ochilor, implementate pe smartphone-urile de top din familia Galaxy. Potrivit unor informaţii pe surse şi speculaţii din presa de specialitate, Samsung ar putea aduce la raft concurentul Google Glass încă din luna septembrie a acestui an.

Produsul-vedetă al Google a atras şi critici. Deoarece poate realiza poze şi înregistrări video fără ştirea obiectului, Google Glass a declanşat o nouă dezbatere privind invazia tehnologiei în viaţa privată. Cei care poartă ochelarii inteligenţi în public au fost calificaţi de o parte a publicului, deloc măgulitor, drept Glassholes, iar un grup de cetăţeni nemulţumiţi au înaintat chiar o petiţie către Casa Albă pentru interzicerea ochelarilor în spaţii publice.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/special/produsul-vedeta-al-google-starneste-controverse-gigantul-it-vrea-sa-transforme-glass-intr-un-accesoriu-de-lux-12664199
12664199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.