Paradisul cu apa calda - cum a inflorit turismul de spa intr-o comunitate rurala est-germana

Postat la 22 septembrie 2010 432 afişări

Burg, 2010: fosta destinatie de vacanta a sindicatelor est-germane s-a transformat intr-un centru turistic modern, care exploateaza bogatia apelor termale din zona si linistea rurala specifica oferita de acest loc salbatic.

Christine Clausing, care detine Zur Bleiche Resort and Spa impreuna cu sotul ei, Heinrich Michael Clausing, a fost si ea prinsa de farmecul din Burg atunci cand a venit pentru prima oara. "Spreewald e un loc unde te poti relaxa indata", spune ea. "De fiecare data cand plecam si ne intoarcem, ne dam seama ca e o mica lume de basm aici."

Asa e si Zur Bleiche, un complex de 90 de camere, cu un spa de 4.000 de metri patrati si un restaurant cotat cu stele Michelin si denumit 17fuffzig, este o lume mirifica in sine. Complexul de cladiri dateaza din 1750, sub regimul regelui Frederic cel Mare, cand uniformele soldatilor erau produse si curatate aici. (Bleiche inseamna "inalbitor, "care albeste"). Alte cladiri au fost construite in timpul epocii comuniste ca destinatie de vacanta pentru asociatia care grupa circa 15 sindicate din Republica Democrata Germana. Sotii Clausing, care au venit la inceputul anilor '90 din sudul Germaniei, au reusit sa transforme locul intr-un paradis luxuriant si totusi accesibil. Piscinele interioare si exterioare rasar peste tot. Chiar si in timpul verii, un semineu arde, invitand musafirii intr-o cladire al carei tavan plat ii dezvaluie trecutul de hambar.

Zona extinsa de sauna - un intreg etaj dedicat tratamentelor, o zona de spa pentru femei si o puzderie de camere cu perne, sisteme de saune turcesti, carti si statuete ale lui Buddha - ofera nenumarate colturi in care te poti retrage. Chiar si camera cea mai mica de oaspeti are propria sa zona de sedere, ca un apartament. Noua restaurante ofera specialitatile din Spreewald, cum ar fi file de stiuca proaspata cu un sos usor de vermut. Resortul are propria lui barca ancorata in spatele salonului de mic dejun cu pereti de sticla, asezat pe canalul din spatele hotelului.

Cu recomandari soptite ca niste parole secrete, resortul - deschis in 1997 - a castigat popularitate in randul berlinezilor grabiti (si tot mai mult si in randul locuitorilor din Dresda si Leipzig), dar si dincolo de granitele tarii. "De la inceput am fost orientati spre atragerea de oaspeti si din Germania, dar si din exterior", spune Clausing. "Acum, interesul fata de aceste locuri este constant in crestere." Burgul inca mai are alte atractii de vazut. Se afla in constructie un hotel de 83 de camere, planificat sa fie inaugurat in vara lui 2012, care va fi legat printr-un tunel de facilitatile din Spreewaldtherme.

"La inceput, oamenii erau sceptici cu privire la Burg, dar acum fac excursii speciale aici ca sa vina la bai si sa viziteze zona", povesteste Kannewischer. S-ar putea sa fie momente cand servirea pare inceata, dar apoi iti dai seama ca tot scopul vizitei aici e sa te linistesti si sa te bucuri de ritmul molcom si de frumusetea naturala si prietenoasa. Opriti-va la o ferma sa cumparati niste capsuni, sau serviti o muratura direct din butoi; intindeti-va in camera de inhalatie de la Spreewaldtherme sau faceti o frectie cu sare la spa-ul de zi Zur Bleiche. "In alte resorturi, s-ar putea sa simti nevoia sa fii frumos. Dar aici nu trebuie sa fii in niciun fel", incheie Clausing. "Poti doar sa te relaxezi. E ca o plimbare cu barca. Nici macar nu trebuie sa vaslesti."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/paradisul-cu-apa-calda-cum-a-inflorit-turismul-de-spa-intr-o-comunitate-rurala-est-germana-7287934
7287934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.