Hotelurile pregatesc suprataxarea

Postat la 24 mai 2010 19 afişări

De-a lungul anilor, companiile aeriene au tot nascocit noi taxe si le-au crescut - pentru verificarea bagajelor, pentru locurile de langa culoar, in mare parte pentru a scoate cat mai mult profit de pe urma calatorului. Asteptati-va ca hotelurile sa inceapa si ele sa faca la fel.

Joseph A. McInerney, director executiv la American Hotel and Lodging Association, o asociatie a industriei hoteliere, spune ca previziunile lui Hanson sunt "corecte, dar cu circa sase luni inainte de vreme". McInerney crede ca "e posibila o crestere a tarifelor in 2011, cand oferta de capacitati nou construite va fi mai mica.

Jan-Philip Velders, specialist in IT la Universitatea din Amsterdam, se declara dezamagit de suprataxele hoteliere cu care

a avut de-a face in timpul calatoriilor sale in scop de afaceri. Participant de elita la progra-mele de loialitate de la Hilton, Marriott si Starwood, Velders va participa la o conferinta la Miami in luna iunie, ale carei lucrari au loc la Intercontinental Miami, insa el va sta la un hotel Courtyard din lantul Marriott, aflat in apropiere, unde pretul pe camera este mai mic cu 50 de dolari pe noapte si accesul la internet este gratuit. "Valoarea obtinuta pentru un dolar este mai mare la Courtyard decat la Intercontinental", explica el.

O modalitate de a evita tarifele de acces la internet este de a participa la un program de loialitate: lanturile Choice, Wyndham si Fairmont ofera acces gratuit tuturor participantilor la programele lor, iar lantul Hyatt doar pentru participantii de elita din programele sale. Starwood, Hilton si Marriott (incepand de luna aceasta) ofera acces gratuit doar unor membri de elita din programele lor. "Exista unele avantaje ca sa devii membru al unui program de loialitate", spune Tim Winship, editor la FrequentFlier.com. "Dar cine s-ar fi gandit ca operatorii aerieni vor percepe bani in plus pentru un loc situat langa iesirea de urgenta? Poate ca urmeaza sa vedem suprataxe si in hoteluri in functie de cat de departe e camera de automatul de gheata sau de lift. Creativitatea asta n-are limite."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
turism,
taxe
/special/hotelurile-pregatesc-suprataxarea-6160775
6160775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.