Patriciu, al doilea roman in topul Forbes?

Postat la 21 august 2007 1 afişăre

Omul de afaceri Dinu Patriciu ar urma sa incaseze 2,16 miliarde de dolari dupa ce o companie kazaha a cumparat 75% din actiuniloe grupului Rompetrol.

Compania petroliera de stat din Kazahstan a cumparat 75% din actiunile grupului Rompetrol Holding pentru 2,712 miliarde de dolari. In cadrul tranzactiei, care a fost intermediata de banca de investitii Morgan Stanley, compania kazaha KazMunayGaz a evaluat grupul Rompetrol Holding la 3,616 miliarde de dolari.

Omul de afaceri roman Dinu Patriciu, care detinea 80% din actiunile Rompetrol Holding, ar urma sa incaseze in urma tranzactiei 2,16 miliarde de dolari (1,6 miliarde de euro). Numai cu aceasta suma, Patriciu ar putea fi al doilea roman care intra in topul Forbes al celor 946 de miliardari ai lumii, devansandu-l pe omul de afaceri Ion Tiriac, care are o avere estimata de 1,1 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/opinii/patriciu-al-doilea-roman-in-topul-forbes-1010167
1010167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.