Opinie Iulian Grecu, specialist în marketing online, Zitec: Şapte trenduri digitale în 2017

Postat la 09 martie 2017 724 afişări

Digitalul a devenit teren de joacă atât pentru firmele noi, cât şi pentru cele consacrate. Indiferent de mărimea companiei, aceasta are nevoie de unelte digitale. Unelte care se schimbă, evoluează, unele noi schimbă modul de lucruri, iar altele dispar. O serie de tendinţe sunt foarte clare în acest domeniu.

Opinie Iulian Grecu, specialist în marketing online, Zitec: Şapte trenduri digitale în 2017

Diverse publicaţii online au exploatat reţelele sociale pentru a distribui conţinut fals, lucru care s-a observat şi în România. Se poate crede că este uşor de depistat dacă o ştire este falsă sau adevărată. În realitate, însă, nu este atât de uşor, acest lucru fiind demonstrat de un studiu efectuat la Stanford pe un eşantion de 7800 de persoane.

REALITATEA VIRTUALĂŞI CEA AUGMENTATĂ.

Realitatea virtuala este simularea pe calculator a mediului înconjurător sau a unei situaţii din acesta. Este, momentan, aplicată în jocuri şi filme 3D create special pentru ochelarii VR.

Realitatea augmentată, pe de altă parte, presupune suprapunerea unor imagini generate de aplicaţiile respective peste mediul înconjurător.

Anul trecut am putut vedea realitatea augmentată aplicată mainstream prin intermediul jocului Pokemon Go şi se crede că acesta este doar începutul.

Deşi a început în domeniul de entertainment, creatorii de software lucrează la aplicarea acestei tehnologii într-o multitudine de alte domenii, de la şedinţe virtuale pentru companii la intervenţii chirurgicale la distanţă.

Combinarea mediului fizic şi a celui digital va duce la posibilitatea unor campanii de marketing phygital, în care să fie implicate toate canalele şi device-urile pe care le deţinem.

Amazon va lansa în acest an Amazon Go, sistemul ce va permite achiziţia alimentelor folosind smartphone-ul, fără a sta la cozi sau a achita produsele fizic.

APLICAŢIILE DE MESSENGER CRESC TOT MAI MULT.

Aici nu ne referim doar la numărul de utilizatori, ci şi la funcţionalităţile acestora. Chatul messenger de la Facebook este folosit atât pentru mesaje text - funcţionalitatea de bază cât şi pentru apeluri voce sau video.

Această aplicaţie a integrat şi alte platforme, fiind posibilă trimiterea de poze sau filmări, hărţi şi locaţii, înregistrări şi chiar şi bani reali (funcţionalitate disponibilă doar în Statele Unite în momentul de faţă).

Pentru branduri, folosirea unui chatbot ce se ocupă de customer service face posibilă interacţiunea cu consumatorii în timp real, indiferent de locaţie sau oră. La momentul actual, sunt disponibili peste 33.000 de chatboturi, şi peste 1 miliard de oameni folosesc Facebook Messenger.

Potrivit unui studiu, 80% dintre managerii de marketing au declarat că plănuiesc să implementeze un chatbot sau soluţii AI până în 2020, acest lucru scăzând considerabil costurile de customer service.

INTERNET OF THINGS ADUCE PRODUSE TOT MAI INTERESANTE. 

Cunoscut şi ca IoT, acest domeniu al dispozitivelor interconectate prin intermediul internetului este în plină dezvoltare. Un produs IoT de mare succes este Amazon Echo, un dispozitiv ce permite prin comandă vocală accesarea şi redarea conţinutului de pe internet - ştiri, muzică, vreme, informaţii despre trafic, precum şi comandarea unui Uber sau livrarea unei pizza.

La expoziţia CES 2017 din acest an, producători din toată lumea au scos la lumină o mulţime de produse interesante, cum ar fi FridgeCam - o cameră ce, odată plasată în frigider, te anunţă ce produse ai şi când expiră acestea, oglinzi inteligente ce îţi scanează faţa de cearcăne şi pori şi îţi spune care este problema, sau LG Hub Robot, construit ca un majordom robotizat, care să ajute prin casă.

Fără îndoială că în anii următori vom avea din ce în ce mai multă inovare în domeniul digital, iar acest lucru poate doar să ne bucure.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
video,
firme,
castigare,
tendinte,
facebook,
live,
evolutie,
continut
/opinii/opinie-iulian-grecu-specialist-in-marketing-online-zitec-sapte-trenduri-digitale-in-2017-16187789
16187789
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.