Cum putem depune declaraţiile fiscale online in 2012

Postat la 28 martie 2012 58 afişări

Ceea ce până acum era disponibil numai pentru marii contribuabili, este acum posibil pentru orice persoană juridică. Astfel, toţi contribuabilii pot depune anumite declaraţii fiscale în format on line, evitând astfel cozile şi pierderile de timp tipic româneşti.

Pasul 4:

Odata validat documentul de confirmare, trebuie sa completezi si urmatoarele informatii:

 Codul Unic de Identificare (CUI) al agentului economic pentru care se vor transmite declaratiile fiscale;

 Denumirea;

 Adresa acestuia.

Pasul 5:

Portalul ANAF va afisa in continuare Formularul 150 - "Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat", ce va contine datele introduse la Pasul 4. Acesta trebuie:

 tiparit;

 semnat olograf;

 stampilat de agentul economic pentru care se vor depune declaratiile fiscale.

Pasul 6:

Urmatoarele acte conform Ordinului ANAF nr. 2520/1 Octombrie 2010 si completarilor aduse acestuia prin Ordinul ANAF nr. 2568/10 Octombrie 2010 publicate in Monitorul Oficial:

Formularul 150 - "Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat" completat, semnat si stampilat de catre agentul economic pentru care se depun declaratiile la care se adauga urmatoarele documente:

Documentul de identitate al titularului certificatului digital calificat in original si copie.

Documentul, in original si copie, care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului pentru care doreste sa semneze declaratiile fiscale.

Documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului de certificat calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil. ACEST DOCUMENT SE DEPUNE IN CAZUL IN CARE TITULARUL CERTIFICATULUI NU ARE CALITATEA DE REPREZENTANT LEGAL AL CONTRIBUABILULUI REPREZENTAT.

Pasul 7:

Organul fiscal va verifica documentele depuse de tine si iti va confirma la adresa de email mentionata in cerere dreptul de utilizare a serviciului "Depunere declaratii on-line" pentru fiecare firma in parte.

Av. Marius Coltuc este fondator al Casei de Avocatura Coltuc - www.coltuc.ro

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratiile fiscale,
online,
depunere
/opinii/cum-putem-depune-declaratiile-fiscale-online-in-2012-9447957
9447957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.