TVR: profit de peste 8 milioane de euro

Postat la 23 august 2005 1 afişăre

Primele sase luni ale anului i-au adus TVR un profit demn de invidiat. Tudor Giurgiu, presedintele-director general al SRTv, a declarat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca televiziunea publica nu are probleme financiare.

Primele sase luni ale anului i-au adus TVR un profit demn de invidiat. Tudor Giurgiu, presedintele-director general al SRTv, a declarat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca televiziunea publica nu are probleme financiare. "Intentionez sa analizez cu atentie bugetul la finalul anului 2005, pentru a nu cere o suma mai mare decât cea de care are nevoie institutia", a spus Giurgiu.

Citand raportul de gestiune al televiziunii publice, oficialii TVR au spus ca Societatea Romana de Televiziune (SRTV) a avut un profit net de circa 294 miliarde lei vechi (29,4 milioane lei) la finalul primelor sase luni ale acestui an. Aceasta suma echivaleaza cu circa 8,2 milioane de euro (calculata la cursul euro al BNR de la sfarsitul saptamanii trecute).

Veniturile din exploatare ale SRTV, in acelasi interval, au fost de aproape 59 milioane de euro. Peste 70% din aceasta valoare provin din taxa TV (41,3 milioane de euro). In ordinea ponderii, urmatoarele venituri sunt cele din subventii - circa 10,4 milioane de euro, publicitate - aproape 6 milioane de euro si alte venituri (circa 926.000 de euro).

Veniturile financiare ale SRTV, de tipul dobanzilor bancare, sunt de circa 1,3 milioane de euro.

In ce priveste cheltuielile, acestea au fost de aproximativ 1.802 miliarde lei vechi dupa prima jumatate a anului (50,6 milioane de euro). Acestea au fost dupa cum urmeaza: cheltuieli de exploatare (50,5 milioane de euro), cheltuieli financiare (circa 60.000 de euro) si cheltuielile extraordinare (peste 20.000 de euro). Cele din urma reprezinta pierderea inregistrata ca urmare a producerii unui incendiu la TVR Craiova, au precizat oficialii TVR.

In aceeasi conferinta de presa, Tudor Giurgiu a mai spus ca are ca prioritate imbunatatirea programelor TVR, prin dezvoltarea unor formate noi, a emisiunilor culturale si filmelor seriale.

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/tvr-profit-de-peste-8-milioane-de-euro-1004607
1004607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.