ROMANII AU TALENT ia startul vineri. Ce surpize va pregatesc Smiley si Pavel Bartos

Autor: Ana Raduta Postat la 17 februarie 2011 74 afişări

Mai sunt doar cateva zile pana cand incepe cel mai asteptat show al anului. Formatul “Got Talent” apare pentru prima oara pe micile ecrane din Romania, dupa ce, la nivel global, s-a transformat intr-un fenomen cu audiente record.

Emisiunea a obtinut aceleasi rezultate si in SUA, unde audienta medie a fiecarei emisiuni depasea 10 milioane de telespectatori, recordul fiind obtinut in cel de-al cincilea sezon, cand NBC a atras 16,4 milioane de telespectatori. Recorduri de audienta au mai fost inregistrate si in Germania (7,9 milioane de telespectatori), Polonia (6,7 milioane de telespectatori) sau Franta (5 milioane de telespectatori).

Dincolo de experienta propriu-zisa de a fi vazut in fata unei tari intregi, showurile "Got Talent" au oferit si premii foarte mari. "America's Got Talent", spre exemplu, pune la bataie un milion de dolari pentru cel care reuseste sa uimeasca intreaga tara cu talentul sau. Britanicii au sansa de a castiga 100.000 de lire si de a-si prezenta apoi numarul in fata Reginei. Australienii se lupta pentru 250.000 de dolari australieni, spaniolii pentru 150.000 de euro, iar francezii, germanii, italienii, olandezii si cehii pentru 100.000 de euro.

Premiul oferit de "Romanii au talent" este este printre cele mai mari premii oferite in tarile care au cumparat acest format - 120.000 de euro.

Istoria romanilor talentati care au facut parte din formatul "Got Talent" nu incepe insa acum. Petruta Cecilia Kupper, o tanara plecata de doar un an din tara, a cantat atat de bine la nai pe scena concursului din Germania, incat a reusit sa impresioneze juriul si telespectatorii si sa castige premiul de 100.000 de euro pus la bataie de "Das Supertalent". Ioan Veniamin Oprea, un artist roman care locuieste in SUA, a uimit juriul de la "America's Got Talent" cu numarul lui incredibil: un tub colorat pe care il manevreaza cu corpul. Tot acolo va ajunge si Andreea Olariu, in varsta de 14 ani, premiata la concursul "Io canto", organizat si difuzat de Canale 5, in Italia. Ea va fi una dintre concurentele noului sezon "America's Got Talent".

Au fost si reprezentanti mai putin apreciati pentru talentul lor intrinsec, dar care au creat valva prin ambitia cu care au incercat sa se afirme. Un exemplu sunt cele doua surori gemene care au format trupa Indigo. Ele au incercat cu orice pret sa cunoasca celebritatea peste Ocean, motiv pentru care au concurat la "America's Got Talent". Aparitia lor nu a dus insa decat la un scandal. O evolutie similara au avut alte doua surori in cautare de celebritate - Monica si Gabriela Irimia, membrele formatiei Cheeky Girls. Ele s-au aflat pe scena de la "Britain's Got Talent", unde au prezentat un dans in stil Bollywood, dar cu care nu au reusit sa ajunga in semifinale. Pe langa sumele castigate in acest concurs, viata marilor castigatori este complet schimbata. Albumul de debut al lui Paul Potts, castigatorul primului sezon al "Britain's Got Talent", s-a vandut intr-un numar urias de exemplare, reprezentand suma tuturor albumelor aflate in Top 10. Faryl Smith, concurenta din sezonul al doilea, are un contract de milioane de lire sterline, a fost nominalizata la Classical Brit Award, iar albumul ei de debut a devenit cel mai rapid vandut album de muzica clasica din istoria topurilor britanice.

Susan Boyle, una dintre cele mai cunoscute vedete lansate de "Britain's Got Talent", a ajuns si ea la performante extraordinare: albumul ei de debut a fost cel mai bine vandut album din intreaga lume in 2009. Susan a reusit sa vanda peste 10 milioane de exemplare, chiar daca albumul a fost lansat cu doar sase saptamani inainte de sfarsitul lui 2009. Shaheen Jafargholi, copilul de 12 ani care a impresionat juriul cu vocea lui, a fost invitat sa cante la slujba de comemorare a lui Michael Jackson, care a avut loc in iulie 2009 la Los Angeles.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
Romanii Au Talent,
fenomen,
ecrane,
show
/media-marketing/romanii-au-talent-ia-startul-vineri-ce-surpize-va-pregatesc-smiley-si-pavel-bartos-7977347
7977347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.