Pro TV la 15 ani

Postat la 01 decembrie 2010 82 afişări

Dupa “Hai noroc ca sunt roman: Romania, te iubesc!” si “Jos palaria”, Pro TV intra la 1 Decembrie intr-un nou an de existenta, cu o noua provocare adresata publicului - de a spune “Romania DA!”.

Compania Pro TV a raportat pentru trimestrul al treilea o cifra de afaceri de 29 milioane de dolari, in scadere fata de 35,8 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului 2009. Cifra de afaceri a companiei la noua luni a fost de 109,75 milioane de dolari, fata de 119,9 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Si profitul operational a scazut in primele noua luni ale anului, la 19,5 milioane de dolari, in scadere de la 38,8 milioane de dolari. Este un semnal ca publicitatea inca nu si-a revenit, insa televiziunile raman si anul acesta mediile cel mai putin afectate din industrie. Desi comparativ cu alte medii de promovare, tarifele practicate de televiziuni sunt mai mari, raportat la numarul de oameni care ajung sa vada o reclama, televiziunea este mediul cel mai putin costisitor.

La sfarsitul trimestrului trei din 2010, grupul CME detinea o cota de 58% din piata de publicitate, in crestere cu doua procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.Compania Pro Tv detine posturile de televiziune Pro Tv, Acasa, Pro Cinema, Pro Tv International, Sport.ro si MTV si face parte din grupul american CME (Central European Media Enterprises). Grupul american, care este cotat la bursa americana NASDAQ si la bursa din Praga, detine canale de televiziune in Cehia, Romania, Slovenia, Slovacia, Croatia si Bulgaria. Compania americana detine 95% din Pro TV SA, restul de actiuni fiind in posesia lui Adrian Sarbu. Cel care a creat Pro TV acum 15, Adrian Sarbu, conduce CME de aproape doi ani. El detine in Romania, printre alte active media, si Ziarul Financiar si BUSINESS Magazin.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/pro-tv-la-15-ani-7752795
7752795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.