Lectii de afaceri de la zero

Postat la 13 mai 2008 125 afişări

Aflati in editia de duminica, 18 mai, a emisiunii BUSINESS Magazin, de la Pro tv, cum a reusit Cristina Batlan sa devina liderul marochinariei premium din Romania. Se spune ca business-ul e ca mersul pe bicicleta. Odata ce l-ai deprins, nu-ti mai ramane decat sa iti mentii echilibrul, iar afacerea va prinde sigur viteza. Acesta este principiul Cristinei Batlan, care impreuna cu sotul ei a pus inca din facultate primele caramizi la temelia afacerii Musette.

Astazi, Cristina Batlan conduce cel mai mare producator de posete, pantofi si accesorii de marochinarie premium de pe piata interna, cu vanzari de 17.000 de euro pe metru patrat de retail intr-un an. In plus, are 12 magazine in tara si in Bulgaria, iar planurile de extindere par a fi abia la inceput.

Pentru Bogdan Carcu, provocarea a fost nu doar un principiu de viata, ci si o strategie de business. A renuntat la un post bine platit in publicitate si a ales sa intre intr-un business riscant pentru acea vreme: curierat rapid privat. A mizat pe faptul ca romanii erau satui de serviciile greoaie ale institutiilor de stat si a castigat, iar astazi este unul dintre principalii jucatori de pe piata de curierat rapid din Romania. In scurt timp, a atras si interesul investitorilor, iar de curand a vandut 25% din actiunile Curiero grupului IT Asesoft, in schimbul sumei de 7 milioane de euro. Aflati povestea omului care a facut din risc o afacere de succes, duminica, la Pro Tv.

Orice om obisnuit are un hobby care il ajuta sa se elibereze de stres. Iar orice om de afaceri are cel putin un hobby care il ajuta sa-si creeze o pozitie de invidiat in ochii celor din jur. Serban Ciusca, unul dintre actionarii agentiei de BTL ARBOevents, a ales tenisul, alaturi de golf, unul dintre sporturile cele mai apreciate de oamenii cu bani si interes pentru imaginea pe care si-o creeaza. Asa ca si-a angajat un antrenor privat si in fiecare saptamana este nelipsit de pe terenul unuia dintre cele mai exclusiviste cluburi sportive din Bucuresti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUSINESS Magazin,
emisiune,
afaceri,
media,
PRO TV
/media-marketing/lectii-de-afaceri-de-la-zero-2631933
2631933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.