Gala CEO Awards: pariurile trecute şi viitoare ale Business Magazin

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 noiembrie 2014 203 afişări

Lansarea celei de-a cincea ediţii a catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România a avut loc la o gală unde au fost premiaţi 15 manageri de top. Cinci dintre ei se numără printre cei mai admiraţi manageri, iar celelalte zece premii marchează deceniul de existenţă a revistei.

Al doilea pariu al BM pentru următorii 10 ani a fost primit de Andrei Botescu, fondator al Altelierelor Pegas, un tânăr de 37 de ani care a relansat anul trecut brandul Pegas. Dublarea vânzărilor şi exportul brandului renăscut sunt planurile pentru anul în curs ale lui Botescu, care spune: „Pariul meu pe viitor este că lumea va merge mai mult pe bicicletă. Este un trend european să folosim mai puţin maşinile. Pegas acum nu este o afacere mare, ci mai mult o dorinţă a mea şi a comunităţii din care fac parte“.

Al treilea premiu al categoriei a fost înmânat lui Marius Dosinescu, cofondator al Flori de Lux. „Pariul meu a fost început în 2003, în ciuda tuturor celor care spuneau că nimeni nu va cumpăra flori online“, a spus Dosinescu. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com şi alăturarea la cea mai mare reţea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite şi livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

Al patrulea premiu special a fost atribuit lui Lucian Peticilă, fondatorul Allview. El a creat în 2004 marca Allview, care a devenit brandul autohton de smartphone-uri şi tablete numărul 1 in Romania. În 2010, Allview a fost prima companie autohtonă care a lansat o tabletă PC, a urmat în 2011 primul telefon inteligent sub brand românesc, iar în 2013 a lansat primul smartphone single SIM din portofoliu. Brandul Allview este prezent pe pieţele IT&C din Bulgaria, Germania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Grecia, Bosnia şi Herţegovina şi Polonia.

Ana-Maria Coman, cofondator al Etic Lady’s Fashion, a primit al cincilea premiu al categoriei „Pariul BM pentru viitor“. Antreprenoarea a început în perioada facultăţii o afacere cu îmbrăcăminte made in România; primul magazin a fost într-un spaţiu de 10 mp, într-o piaţă a Capitalei, iar în câţiva ani a reuşit să intre şi în centre comerciale. „În viitor vrem să ajungem în toate mallurile din Bucureşti şi apoi din toată ţara.“

Cele cinci ediţii ale catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România sunt dovada că admiraţia nu este un dat şi poate fi influenţată de varii factori; de la an la an clasamentul se schimbă. Faţă de anul trecut sunt 37 de noi intrări în rândul celor mai admiraţi 100 iar antreprenorii câştigă din ce în ce mai mult teren.

În cadrul galei, Business Magazin a premiat şi cinci dintre managerii aflaţi în rândul celor mai admiraţi 100 de CEO la ediţia din acest an: Mihai Marcu, CEO al MedLife, Marius Meleşteu, general manager pentru Europa Centrală şi de Sud în cadrul Strauss Balkans, Sergiu Oprescu, preşedinte al Alpha Bank România, Alexandru Vlad, director general al Selgros România.

Mihai Marcu, CEO al MedLife, şi-a început discursul spunând că ar fi preferat să fie încadrat la categoria tinerelor speranţe şi a continuat: „Cei ce urmează trebuie să aibă educaţie şi curaj să pună în practică planurile pe care le au“. Iar pentru că gala a fost organizată cu numai câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, Mihai Marcu a spus că şi-ar dori ca viitorul preşedinte al României să facă un business plan pentru România.

“Admir şi apreciez antreprenoriatul românesc. Sunt oameni care vor avea multe de spus în România. Vin dintr-o generaţie care a avut şansa să treacă prin Revoluţie şi schimbare şi şansa asta ne-a construit ca manageri, o generaţie care a depăşit mitul expatului, pentru că la începuturile carierei mele tot ce venea din afara României reprezenta o aspiraţie. Sunt mulţi manageri români pe care îi cunosc şi care au abilitatea de a conduce corporaţii fără nicio problemă. Avem o generaţie de manageri de calibru mare. PIB-ul României se află în mâinile noastre“, a spus Marius Meleşteu, general manager pentru Europa Centrală şi de Sud în cadrul Strauss Balkans.

Sergiu Oprescu, preşedinte al Alpha Bank România a spus: „Cuvântul acestei seri este povestea. Business Magazin este o revistă care spune poveştile viitorului. Cred că suntem o naţiune în căutare de poveşti. Şi pentru mine personal este o poveste că am primit acest premiu“.

Laureatul marelui premiu al serii a fost Iulian Stanciu, CEO şi acţionar al eMAG, care este în acest an cel mai admirat manager, după ce poziţia a fost ocupată în 2010 şi 2011 de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom (acum locul cinci), şi apoi, în 2012 şi 2013, de Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank (acum pe locul doi). „Ca antreprenor am avut nevoie de inspiraţie de-a lungul timpului şi am găsit-o în alţi antreprenori români. Sunt mulţi, dar aş vrea să numesc câţiva care m-au influenţat. Între ei este Radu Georgescu, de la care am învăţat că poţi face business global venind din România şi că trebuie să renunţăm la complexul salvatorului străin. Sunt şi prietenii mei de la FAN Courier de la care am învăţat că te poţi bate cu companiile străine, creşte mult şi face şi bani în acelaşi timp“, a spus Iulian Stanciu, care în discursul său a mai făcut referire la Dan Şucu şi Steven van Groningen.

Catalogul 100 cei mai admiraţi CEO din România a fost realizat pe baza voturilor a peste 200 de manageri de companii şi consultanţi din toate domeniile de activitate, de la multinaţionale la companii mici. Lista de propuneri pe care redactorii Business Magazin au realizat-o a inclus peste 250 de manageri, în funcţie de dimensiunea afacerii pe care o conduc dar şi de dinamismul afacerii şi al domeniului în care activează. Au fost prezenţi şi antreprenori care au o imagine solidă în cadrul mediului de afaceri.

Gala CEO Awards a fost realizată cu sprijinul CITR, Vodafone, Telekom, Class Living, Volksbank, Enel, Siveco, Opel, Schoenherr, City College şi Complexul Rezidenţial Stejarii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/gala-ceo-awards-pariurile-trecute-si-viitoare-ale-business-magazin-13508769
13508769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.