Gala CEO Awards 2016: Expresia admiratiei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 noiembrie 2016 690 afişări

Mariana Gheorghe, director general al OMV-Petrom, nu a ieşit în niciun an din top 10 şi a condus clasamentul celor mai admiraţi doi ani la rând, iar în 2016 este „cel mai admirat industriaş“ şi cea mai admirată doamnă din catalog.

Premiul „Cea mai spectaculoasă intrare în topul admiraţilor” i-a revenit la ediţia din acest an a galei lui Sergiu Manea, preşedinte executiv, preşedinte al comitetului executiv BCR.

Premiul „O boare de premiu” a revenit Laviniei Ivas, country manager la Douglas. Ea a mulţumit redacţiei pentru nominalizare, reprezentanţilor mediului de afaceri din partea cărora a primit voturi, echipei cu care lucrează în cadrul Douglas, care a împlinit recent cinci ani de activitate pe piaţa românească. „Aş vrea să îi mulţumesc şi domnului Dragoş Dinu, care a fost primul meu contact cu leadershipul, şi cu care am lucrat vreme de şase ani. M-a învăţat să zâmbesc, chiar dacă am probleme, pentru că echipa trebuie să aibă încredere, să transmit celor din jur că ştiu ceea ce fac, că dacă apar probleme întotdeauna există şi soluţii”, a adăugat Lavinia Ivas.

Marcel Bărbuţ, fondator al AdePlast, a primit premiul pentru cel mai admirat antreprenor. Cu acest prilej a declarat: „Da, sunt un optimist! Business Magazin este o publicaţie optimistă, caută faptele optimiştilor sau fapte produse din optimism. Am demarat construcţia fabricii de la Ploieşti în plină criză, am mizat pe anticiclicitate, am câştigat. Avem la Ploieşti o platformă industrială cu trei fabrici, avem la Roman una cu două fabrici, iar la Oradea o a treia platformă industrială cu alte trei fabrici. Vreau ca băieţii mei să meargă şi mai departe, să îndrăznească şi mai mult.

La fel a făcut şi Business Magazin, ziariştii de aici şi-au făcut treaba cu optimism şi ardoare, de aceea la galele patronate de publicaţie oamenii de afaceri se înghesuie cu interes. Vă mulţumesc pentru distincţie şi sper să vă dau prilejul să ne mai acordaţi şi altele”.

Ionuţ Simion, country managing partner la PWC România, a primit premiul „Pentru inspiraţie în consiliere”, prilej cu care a spus: „Îmi face plăcere să cred că acest premiu nu este un simplu tablou care scoate în evidenţă concurenţa dintre liderii prezenţi în sală, ci mai degrabă un mod de a pune în evidenţă modele de reuşită, de excelenţă profesională care să inspire şi pe alţi conducători de afaceri, care sunt pe diferite trepte ale carierei lor. Reuşita profesională nu este ca un câştig la loto, nu vine peste noapte, nu se obţine doar pe bază de noroc, ci presupune mulţi ani de muncă şi sacrificii care adesea îţi dau posibilitatea să te bucuri de succes, dar cel mai mult înveţi din insuccesele pe care le ai.“ 

Mihai Marcu, acţionar majoritar şi preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife a fost desemnat „Antreprenorul anului” şi a spus în cadrul evenimentului: „Oamenii din acest catalog se cunosc şi se recunosc între ei. Aş vrea să vă spun că din această revistă provine motto-ul MedLife şi am să vă spun de ce. Romanian Business Leaders - nouă dintre ei sunt în acest top - este o asociaţie axată pe educaţia antreprenorială şi avem un program prin care salvează un sat, de pildă”. Mihai Marcu a povestit cum a descoperit, împreună cu membri ai asociaţiei, numeroşi întreprinzători inspiraţi la sat. „Românii sunt inventivi şi pot să facă superbusiness şi adevărat. Cred că ar trebui să fie aici şi ei, şi cei cu murele, fiindcă avem foarte mulţi români antreprenori de calitate.”

„CEO-ul cu cea mai dinamică ascensiune în business” este premiul primit de Hezi Shayb, CEO al New Kopel Group, care a declarat: „Cred că la sfârşitul zilei secretul este să încerci mai mult decât oricine altcineva fiindcă există mulţi oameni deştepţi, mulţi oameni cu aptitudini, succesul este în mâinile oamenilor care încearcă mai mult”.

Premiul special din partea redacţiei pentru „25 de ani de excelenţă în avocatura de business” i-a fost acordat lui Gheorghe Muşat, senior partner al casei de avocatură Muşat & Asociaţii.

Marele laureat al galei din acest an, primind titlul de „Cel mai admirat CEO din România”, a fost Florin Talpeş, CEO al Bitdefender, prezent în fiecare an pe unul dintre primele locuri din clasamentul admiraţilor. „Sunt născut în Moldova, crescut şi educat în Ardeal, şi de fapt am activat în sud, în Muntenia. Nu sunt un multinaţional, dar sunt un multiregional. Tatăl meu era miner, mama era învăţătoare. În mod cert le datorez foarte mult pentru ceea ce am ajuns azi. Ţin minte că la un moment dat am făcut o năzbâtie şi am vrut să trec de la cursurile de zi la seral şi ai mei m-au susţinut. Era vremea comunismului şi nu s-au speriat. A fost o lecţie de încredere. 

Tot ce am reuşit să fac se datorează soţiei mele. Aplicăm un principiu simplu, jumi-juma”, a spus Florin Talpeş, care a arătat spre Măriuca Talpeş, prezentă la eveniment. „Familia şi copiii sunt cei care mi-au simţit lipsa atunci când lucram prea mult sau care au suferit atunci când duceam acasă stresul de la birou.” Florin Talpeş a mai spus şi ce reprezintă în opinia sa un CEO: „Primul rol pe care cred eu că îl are un CEO este să-şi asume răspunderea nereuşitelor, când vorbim de eşecuri, de tot ceea ce se întâmplă rău, un adevărat lider trebuie să îşi asume în primul rând el. În cazul nostru un CEO trebuie să fie un soi de umbrelă, de paratrăsnet pentru echipă în faţa acţionarilor. Al doilea rol pe care îl văd eu este de Visător-Şef. Rolul meu de fapt în Bitdefender este să visez, să îi ajut şi pe ceilalţi să vină cu nişte vise, şi apoi tot ceea ce am de făcut este să-i sprijin să împlinească visele. Anul acesta am împlinit 15 ani de când am lansat marca Bitdefender”.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.