EXCLUSIV - Dragoş Dinu, tânărul manager pe care mediul de afaceri încă îl percepe ca pe un concurent

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 octombrie 2012 628 afişări

La trei ani de la plecarea din cel mai mare business din farma din românia, Dragoş Dinu spune că deceniul petrecut în companie îl face să fie perceput şi astăzi ca fost manager al acesteia. Unul dintre primii tineri manageri de top prezentaţi publicului de Business magazin în 2006 povesteşte cum s-a schimbat viaţa sa după mandatul de CEO şi promite că în trei ani publicul va renunţa la asocierea pe care o face în prezent.

Dinu spune că bugetele alocate de jucătorii din farma ariei de consultanţă sunt marginale, mai ales în această perioadă, dar concurenţa în sfaturi specializate în industria farmaceutică e destul de limitată, iar asta e de ajutor. S-a retras din proiect pentru că are două noi priorităţi, legate de alte industrii decât cea farma - "vreau să mă rup de industrie". Din experienţa Link Resource a învăţat să vadă piaţa şi din perspectiva producătorilor, după ani în care viaţa de zi cu zi se rezuma la distribuţie şi retail - "e un mediu foarte impredictibil, unde problema e că nu poţi şti niciodată ce urmează".

Întrebat dacă şi-ar fi imaginat acum şase ani că va renunţa la domeniu, Dragoş Dinu face referire la joburile anterioare, din băuturi răcoritoare, FMCG, construcţii şi chiar presă şi la formaţia sa de inginer mecanic. "Vârful carierei mele de ziarist a fost un interviu cu golgheterul la zi al diviziei A, Gheorghe Ceauşilă", îşi aminteşte amuzat Dinu, care admite că performanţa ca manager de top se leagă doar de industria farmaceutică - "până la urmă sunt un manager, nu doar de farma, ci în orice domeniu, iar în trei ani sunt convins că voi dovedi asta".

Ultimii trei ani au fost şi cei în care a câştigat timp suplimentar pentru familie, după o lungă perioadă când lipsea zile sau săptămâni întregi de lângă cei dragi: "Deşi familia a fost impecabilă ca înţelegere, asta nu înseamnă că acele clipe pierdute mai pot fi recuperate". A reuşit să aloce mai mult timp sportului - mai ales schi şi ciclism -, dar şi vacanţelor exotice, ajungând să bifeze locuri precum Maldive şi Thailanda.

2012 e anul în care trebuie să se reinventeze iar: "Nu poţi să spui definitiv vreodată. Cert am nevoie de un timp departe de farma. În felul ăsta o să schimb percepţia şi poate când o să mă întorc vreodată n-o să mai fiu tratat ca un ex-".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dragos Dinu,
EX-A&D PHARMA
/lideri/exclusiv-dragos-dinu-tanarul-manager-pe-care-mediul-de-afaceri-inca-il-percepe-ca-pe-un-concurent-10163491
10163491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.