Elena Cremenescu: Stilul în care conduci o afacere nu cred că se poate face „din cărţi"

Autor: Ioana Mihai Postat la 09 aprilie 2012 262 afişări

Elena Cremenescu, deputy general manager, filiala Berceni, al Sarantis România, este una din cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Elenei Cremenescu în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Elena Cremenescu: Lider devii numai şi numai prin exemplul personal în cadrul colectivului în care-ţi desfăşori activitatea. În business, fie că eşti bărbat sau eşti femeie, dacă nu eşti capabil şi competent, n-ai nicio şansă să te impui în faţa celor din jur. Cu atât mai mult dacă eşti femeie! Personal nu mă consider lider, prefer să rămân pentru toţi cei din jurul meu persoana pe care se pot baza indiferent de situaţie.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere?

Elena Cremenescu: Stilul în care conduci o afacere nu cred că se poate face "din cărţi", ci se face după cum simţi, după cum îţi este felul, personalitatea, firea. Personal sunt convinsă că succesul oricărei afaceri depinde foarte mult de calitatea oamenilor pe care ţi-i alegi, de capacitatea liderului de a-şi apropia angajaţii. Sunt mândră că oamenii cu care am pornit afacerea sunt şi acum alături de mine şi eu sunt alături de ei. Practic, suntem o mare familie cu necazuri şi bucurii pe care le împărtăşim împreună. Acest lucru nu exclude responsabilitatea, seriozitatea, autoritatea fiecăruia ca mod de lucru.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/elena-cremenescu-stilul-in-care-conduci-o-afacere-nu-cred-ca-se-poate-face-din-carti-9487340
9487340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.